Agfa tar språng med screeningteknik

PUBLICERAD: 7 augusti 2019
UPPDATERAD: 7 augusti
Agfas screeninginnovation Spiral kan användas i både kommersiellt tryck och tidningstryck.

Agfa plussar på i sitt Eco3-program med fokus på ekonomi, ekologi och bekvämlighet. Företaget har tagit patent på en screeningteknik som de tror kommer att sätta en ny standard inom heatset- och coldsettryckning.

Det senaste tillägget i Agfas Eco3-program heter Spiral. Lanseringen är en screeningteknik som de hoppas ska ersätta traditionella punkter med alternativa former. I förlängningen ska det ge tryckare ökad kvalitet och minskade produktionskostnader.

”En effektivare spiralform”

Erik Peeters, marknadschef för kommersiellt tryck på Agfa säger i ett uttalande att konceptet bakom Spiral är enkelt men briljant.

– Vi bytte ut den traditionella punkten som användes vid tryckning mot en effektivare spiralform. På så sätt kräver tryckjobb mindre färg för att fylla exakt samma utrymme, vilket resulterar i en kristallklar bild och en högre presseffektivitet varje gång.

Klarare färger och bilder

Enligt företaget kan den patenterade screeninginnovationen användas i både kommersiellt tryck och tidningstryck. Klarare färger och skarpa bilder garanteras genom att tekniken gör det möjligt att hålla punkter från press till papper i området från 1 till 99 procent utan ytterligare ansträngning.

Minskar produktionskostnader

Tack vare punktens form ska faktorer som bidrar till tryckmissar, exempelvis brus, bli mindre synligt. Enligt Agfa bekräftar flera användare att punkten gör att färgmissfaktorer, speciellt i cyan, blir bättre. Den alternativa punktformen ska också bidra till en reducering av färg- och energiförbrukningen. Produkten kräver inga hårdvarutillägg till befintliga press- och arbetsflödesinstallationer.

Fotnot: Den röda tråden för Agfas Eco3-program är i utvecklandet av nya lösningar, att de ska syfta till att göra förtrycks- och tryckoperationer renare, mer kostnadseffektiva och enklare att hantera och underhålla.

Läs vidare

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm