Agfa tar språng med screeningteknik

PUBLICERAD: 7 augusti 2019
UPPDATERAD: 7 augusti
Agfas screeninginnovation Spiral kan användas i både kommersiellt tryck och tidningstryck.

Agfa plussar på i sitt Eco3-program med fokus på ekonomi, ekologi och bekvämlighet. Företaget har tagit patent på en screeningteknik som de tror kommer att sätta en ny standard inom heatset- och coldsettryckning.

Det senaste tillägget i Agfas Eco3-program heter Spiral. Lanseringen är en screeningteknik som de hoppas ska ersätta traditionella punkter med alternativa former. I förlängningen ska det ge tryckare ökad kvalitet och minskade produktionskostnader.

”En effektivare spiralform”

Erik Peeters, marknadschef för kommersiellt tryck på Agfa säger i ett uttalande att konceptet bakom Spiral är enkelt men briljant.

– Vi bytte ut den traditionella punkten som användes vid tryckning mot en effektivare spiralform. På så sätt kräver tryckjobb mindre färg för att fylla exakt samma utrymme, vilket resulterar i en kristallklar bild och en högre presseffektivitet varje gång.

Klarare färger och bilder

Enligt företaget kan den patenterade screeninginnovationen användas i både kommersiellt tryck och tidningstryck. Klarare färger och skarpa bilder garanteras genom att tekniken gör det möjligt att hålla punkter från press till papper i området från 1 till 99 procent utan ytterligare ansträngning.

Minskar produktionskostnader

Tack vare punktens form ska faktorer som bidrar till tryckmissar, exempelvis brus, bli mindre synligt. Enligt Agfa bekräftar flera användare att punkten gör att färgmissfaktorer, speciellt i cyan, blir bättre. Den alternativa punktformen ska också bidra till en reducering av färg- och energiförbrukningen. Produkten kräver inga hårdvarutillägg till befintliga press- och arbetsflödesinstallationer.

Fotnot: Den röda tråden för Agfas Eco3-program är i utvecklandet av nya lösningar, att de ska syfta till att göra förtrycks- och tryckoperationer renare, mer kostnadseffektiva och enklare att hantera och underhålla.

Läs vidare

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper