Först ut med digitalpress i Europa

Ricoh Pro VC60000 ska användas för bokproduktion hos en österrikisk tryckleverantör.

Dataform Media blir först i Europa med att satsa på Ricohs  digitala bläckpress med utökat färgomfång. Målet är att skapa driv och affärer med personaliseringsmöjligheter och enstycksjobb.

Den österrikiska tryckleverantören Dataform Media sätter tilltro till Ricohs bläckstråleskrivare med kontinuerlig pappersinmatning och utökat bläckomfång, Ricoh Pro VC60000. Tryckföretagets investering, är den första beställningen av just en sådan maskin i Europa.

Utrustad med ny bläckteknik

Som Sign&Print berättade i fjol har en ny bläckteknik utvecklats för maskinen, något som tillverkaren menar bidrar till större affärsmöjligheter. Bläckstråleskrivaren kan skriva ut direkt på allt träfritt offsetpapper, samt olika typer av bestruket papper i en hastighet upp till 150 meter i minuten. Det utökade färgomfånget, i kombination med tryckpressens höga färgstabilitet, bidrar till mer livliga färger och rikare svärta, enligt Ricoh, som tillägger att det öppnar upp för att printa på fler applikationer.

Ska producera böcker

Dataform Media grundades 1972. I produktionen görs bland annat formulär och postala utskick. Alltifrån enkla brev till komplexa applikationer, inklusive dokument för banker och försäkringsbolag och biljetter med säkerhetstryck. Den senaste maskininvesteringen ska främst användas för att producera utbildningsböcker.

– Vi erbjuder optimala produkter med en heltäckande optimal service. Vår investering i Ricoh Pro VC60000 med utökat färgomfång kommer att stödja detta. Vi ser fram emot att se hur det hjälper oss att ytterligare förbättra hur vi stödjer våra kunder med spännande nya funktioner inklusive individualisering och enstyckskörningar, säger Dataform Medias vd Stefan Achter i en kommentar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Fespas vd om avhoppen i pandemin: ”Övertygad att B2B-event som Fespa kan fortsätta”

Den officiella pr-kampanjen för mässan Fespa Global Print Expo 2021 har lanserats. Samtidigt ställer allt fler utställare in sitt deltagande på Drupa som kommer att äga rum bara några veckor senare. Sign&Print har frågat Fespas vd Neil Felton hur detta kommer att påverka Fespa-mässan.

Publicerat av: 

Instegsmodell för industriellt textiltryck

Med sin Monna Lisa ML-8000 riktar Epson sig främst till företag som vill ta steget in på industriellt textiltryck. Det nya bläckstrålesystemet har en utskriftsbredd på 1,8 meter, är utrustat med åtta nyutvecklade Precision Core-skrivhuvuden, och förväntas ligga på en hastighet upp till 155 kvadratmeter i timmen.

Publicerat av: