Först ut med digitalpress i Europa

PUBLICERAD: 7 augusti 2019
UPPDATERAD: 7 augusti
Ricoh Pro VC60000 ska användas för bokproduktion hos en österrikisk tryckleverantör.

Dataform Media blir först i Europa med att satsa på Ricohs  digitala bläckpress med utökat färgomfång. Målet är att skapa driv och affärer med personaliseringsmöjligheter och enstycksjobb.

Den österrikiska tryckleverantören Dataform Media sätter tilltro till Ricohs bläckstråleskrivare med kontinuerlig pappersinmatning och utökat bläckomfång, Ricoh Pro VC60000. Tryckföretagets investering, är den första beställningen av just en sådan maskin i Europa.

Utrustad med ny bläckteknik

Som Sign&Print berättade i fjol har en ny bläckteknik utvecklats för maskinen, något som tillverkaren menar bidrar till större affärsmöjligheter. Bläckstråleskrivaren kan skriva ut direkt på allt träfritt offsetpapper, samt olika typer av bestruket papper i en hastighet upp till 150 meter i minuten. Det utökade färgomfånget, i kombination med tryckpressens höga färgstabilitet, bidrar till mer livliga färger och rikare svärta, enligt Ricoh, som tillägger att det öppnar upp för att printa på fler applikationer.

Ska producera böcker

Dataform Media grundades 1972. I produktionen görs bland annat formulär och postala utskick. Alltifrån enkla brev till komplexa applikationer, inklusive dokument för banker och försäkringsbolag och biljetter med säkerhetstryck. Den senaste maskininvesteringen ska främst användas för att producera utbildningsböcker.

– Vi erbjuder optimala produkter med en heltäckande optimal service. Vår investering i Ricoh Pro VC60000 med utökat färgomfång kommer att stödja detta. Vi ser fram emot att se hur det hjälper oss att ytterligare förbättra hur vi stödjer våra kunder med spännande nya funktioner inklusive individualisering och enstyckskörningar, säger Dataform Medias vd Stefan Achter i en kommentar.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm