Massoptimering i prepress

Kodak erbjuder olika mjukvarulösningar för att optimera effektiviteten i tryckprocessen.

Många tryckerier står inför allt mer prepress-arbete. Patrick Kerr från Kodaks mjukvaruteam ser massoptimering, med hjälp av smarta programvaror, som en av lösningarna på detta.

Kortare körningar och större ordrar som delas in i mindre jobb är en norm för tryckerier i dag. Det säger Patrick Kerr från Kodaks mjukvaruteam. Detta, tillsammans med ett större intresse för personaliserade produkter, ökar arbetsbördan i prepress-arbetet. För att få denna ekvation att gå ihop, både för att spara tid och pengar, krävs ett välfungerande och optimerat arbetsflöde, menar Kerr.

Patrick Kerr från Kodaks mjukvaruteam.

Massoptimering som strategi

En strategi som Kerr tar upp är massoptimering. Med detta menas att man tar alla information från pågående jobb och använder denna för att göra arbetet så effektivt som möjligt. Till exempel kan man automatiskt gruppera jobben utefter specifika kriterier samt optimera filer och ark.

– Genom automation och smart programvara kan man garantera både processhastighet och precision så att operatörens ingripande kan minskas.

Här nämner Kerr PDF-preflight som en vanlig programvara för filoptimering, samt Kodaks Prinenergy Workflow System. Denna programvara kan bland annat skicka notifikationer till operatören om något skulle vara fel i filen. Genom Kodaks Insite Prepress Portal, som är kopplad till deras Prinenergy workflow, kan kunden få en preflight-kontroll direkt skickad till sig – ifall det skulle vara något som måste ändras via kunden.

Layout kan vara avgörande

Att optimera antal jobb i förhållande till arkstorlek är, när det gäller miljö och ekonomi, i många fall avgörande skriver Kerr.

– De som använder Kodak Prinergy Workflow kan använda Dynamic Print Planning, som är en automatiserad produktionsplanering och verktyg för att ska tryckfärdiga layouter. Programmet använder sig av Prinergy Cloud och artificiell intelligens för att generera layouter tillsammans med en tryckplan som utnyttjar tryckpressens kapacitet på kortast möjliga tid.

Med detta trycker Kerr på möjligheterna som finns när det kommer till att automatisera genom programvara för ett mer effektivt arbete.

– Massoptimering är en strategi som kan hjälpa dig att aktivt förverkliga förändringar i din organisation. Dessutom är massoptimering absolut inom räckhåll i dag, avslutar Patrick Kerr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: