Stort intresse för car wrapping

KA Olsson & Gems i Mölndal har fått sitt nyrenoverade utbildningscenter klart där car wrapping-kurserna kommer att hållas.

KA Olsson & Gems arrangerar car wrapping-kurser. En nybörjarkurs och en kurs för de som vill bli mer avancerade montörer. Intresset är stort för foliering:

– Vi har fyllt alla platser. Det känns jättekul, säger Emil Gillmor.

Emil Gillmor ser ett allt större intresse för foliering.

KA Olsson & Gems har en rad kurser i bil- och interiörsfoliering på lut. Platserna på de två första kurserna som hålls i car wrapping är fullbokade.

Helt ny kurslokal

Det rör sig om en nybörjarkurs 20 augusti, samt en kurs veckan därpå för bilfolierare som vill avancera till en ännu högre nivå. Utbildningstillfällena sker på KA Education Center i Mölndal. Lokalen är helt nyrenoverad.

– Det är roligt att så många vill gå, konstaterar Emil Gillmor, säljare inom Folie och digitalt på KA Olsson & Gems.

Sex deltagare är anmälda till nybörjarkursen. Och de åtta platserna till den mer avancerade kursen, 3M Endorsed, är också tillsatta:

– Den är för car wrappare som är mer säkra, och som vill bli ännu bättre. Alla klarar inte av den här kursen.

En global cerifiering

3M Endorsed är en global certifiering – att montören kan wrappa bilar enligt den högsta kvalitetsstandarden på marknaden.

– En hel del har säkert gått liknande kurser tidigare, men många vill ha 3M Endorsed. Det är en fjäder i hatten som visar att de klarar av den här höga nivån. Det är ett kvitto på att du är duktig och kan använda det här i din verksamhet, säger Emil Gillmor och tillägger att deltagarna får göra ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Totalt ska sex arbetsstationer betas av. Montörerna får ge sig i kast med att foliera motorhuvar, sidodörrar, backspeglar, dörrhandtag etcetera.

Kursfokus på interiör

Längre fram, 5 september, arrangerar företaget en folieringskurs riktad mot segmentet interiör. Utbildningen heter KA Basic Interior Design och ger kunskap om olika typer av självhäftande material lämpliga för inredning på kontor, hotell, butiker och andra publika miljöer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: