Släpper sin första miniskrivare med färgsublimering

PUBLICERAD: 14 augusti 2019
UPPDATERAD: 14 augusti
SureColor SC-F500 kommer att finnas tillgänglig i handeln i oktober.

Epson satsar på en flexibel färgsublimeringsskrivare i ett mindre format. Den riktar sig till småföretag som presentbutiker, klädproducenter och kopieringsbutiker.

Färgsubblimeringsskrivaren SC-F500 är utformad för att trycka på det mesta: mobilskal, muggar, musmattor, t-shirts eller kuddar. Enligt Epson är 24-tumsskrivaren tillförlitlig, skriver ut snabbt och har en låg total ägandekostnad för små företag. Det krävs heller ingen specialkunskap för att konfigurera, driva eller underhålla skrivaren.

Epsons etablerade färgsublimeringsteknik i maskinen kompletteras även med utrustning som automatisk mediamatning (både lösa ark och rullmaterial, wi-fi-anslutning (Epsons första i serien med färgsublimering), en 4,3 tums pekskärm och påfyllningsbar bläcklösning. Skrivaren har också Epsons redovisningsverktyg för att beräkna utskriftskostnader.

Neil Greenhalgh är produktchef på Epson Europe:

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna färgsubblimeringsskrivare som öppnar nya möjligheter för många små företag. Detta är vår första 24-tums färgsubblimeringsskrivare. Det som är mest givande för oss är att se hur många appar som stöds av SC-F500 – utbudet av presenter och kampanjprodukter som kan produceras är verkligen imponerande.

– Vi är också övertygade om att utbudet av nya och förbättrade funktioner som vi har infört, inklusive bläckpåfyllningslösningen, kommer att hjälpa till att säkerställa att företagen kan skriva ut längre, utan att användaren behöver ingripa. Det måste vara en fördel för ambitiösa småföretag som vill få en konkurrensfördel utan att behöva anställa specialistpersonal.

 

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm