Epson släpper bläckskrivare för skyltproduktion

De två nya skrivarna i SureColor SC-S-serien kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Epson adderar två nya signage-skrivare till SureColor SC-S-serien som ska kännetecknas av hög produktion och låg total ägandekostnad.

– Kärnan i de nya industriskrivarna är bläckpåsarna på 1,5 liter, säger Richard Garp.

De två 64-tumsskrivarna, ämnade för signageproduktion, kommer med tillgång till Epson Edge Dashboard, där över 250 hämtningsbara EMX-profiler finns tillgängliga. Profilerna är till för att optimera utskriftskvaliteten på vanliga medier, men även på specialmedier. Fler är på gång, meddelar företaget.

– Vi räknar med ett stort intresse från tryckerier och skylttillverkare som har kunder från ett stort antal branscher och många olika tillämpningsområden. De levererar skyltar, POS-material och textilier samt produkter för interiördesign och konst till sina kunder, säger Richard Garp på Epson.

Richard Garp, Business account manager för affärsområdet Commercial & industrial printing solutions på Epson Sverige.

Ger längre körtid

– Kärnan i de nya industriskrivarna är bläckpåsarna på 1,5 liter, säger Richard Garp och tillägger att storleken på påsarna ger en längre körtid, vilket i sin tur leder till färre användaråtgärder och färre driftstopp.

– Påsarna fylls med Epsons pålitliga UltraChrome GS3-bläck med miljövänligt lösningsmedel. Bläcket har flera miljöcertifieringar, som GreenGuard Gold och AgBB. Precis som alla signageskrivare i SureColor SC-S-serien kräver de lite underhåll samtidigt som de är pålitliga och enkla att installera, säger han.

Flera olika material

Skrivarna har fått maskinbeteckningarna SC-S60600L och SC-S80600L. De kommer med skrivhuvuden av typen Epson PrecisionCore TFP och levereras med programvaran Epson Edge RIP. Vidare tillkommer redovisningsverktyget LFP Accounting Tool, som tillhandahåller uppgifter om arbetskostnader.

De båda maskinnyheterna kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl. De passar också bra för att skriva ut stora skyltar och plakat, kassaskyltar och affischtavlor, bakgrundsupplysta eller frontupplysta skyltar samt reklam som klistras på bilar.

– Användarna kommer att imponeras av utskriftshastigheterna, precisionen och prestandan hos dessa nya modeller. Det är verkligen ett attraktivt affärsscenario att lägga till den här teknologin i kundens befintliga produktportfolio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: