Epson släpper bläckskrivare för skyltproduktion

De två nya skrivarna i SureColor SC-S-serien kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl.

Epson adderar två nya signage-skrivare till SureColor SC-S-serien som ska kännetecknas av hög produktion och låg total ägandekostnad.

– Kärnan i de nya industriskrivarna är bläckpåsarna på 1,5 liter, säger Richard Garp.

De två 64-tumsskrivarna, ämnade för signageproduktion, kommer med tillgång till Epson Edge Dashboard, där över 250 hämtningsbara EMX-profiler finns tillgängliga. Profilerna är till för att optimera utskriftskvaliteten på vanliga medier, men även på specialmedier. Fler är på gång, meddelar företaget.

– Vi räknar med ett stort intresse från tryckerier och skylttillverkare som har kunder från ett stort antal branscher och många olika tillämpningsområden. De levererar skyltar, POS-material och textilier samt produkter för interiördesign och konst till sina kunder, säger Richard Garp på Epson.

Richard Garp, Business account manager för affärsområdet Commercial & industrial printing solutions på Epson Sverige.

Ger längre körtid

– Kärnan i de nya industriskrivarna är bläckpåsarna på 1,5 liter, säger Richard Garp och tillägger att storleken på påsarna ger en längre körtid, vilket i sin tur leder till färre användaråtgärder och färre driftstopp.

– Påsarna fylls med Epsons pålitliga UltraChrome GS3-bläck med miljövänligt lösningsmedel. Bläcket har flera miljöcertifieringar, som GreenGuard Gold och AgBB. Precis som alla signageskrivare i SureColor SC-S-serien kräver de lite underhåll samtidigt som de är pålitliga och enkla att installera, säger han.

Flera olika material

Skrivarna har fått maskinbeteckningarna SC-S60600L och SC-S80600L. De kommer med skrivhuvuden av typen Epson PrecisionCore TFP och levereras med programvaran Epson Edge RIP. Vidare tillkommer redovisningsverktyget LFP Accounting Tool, som tillhandahåller uppgifter om arbetskostnader.

De båda maskinnyheterna kan skriva ut på ett stort antal olika medier, från klar film och fotografiskt papper till tapeter, canvas och vinyl. De passar också bra för att skriva ut stora skyltar och plakat, kassaskyltar och affischtavlor, bakgrundsupplysta eller frontupplysta skyltar samt reklam som klistras på bilar.

– Användarna kommer att imponeras av utskriftshastigheterna, precisionen och prestandan hos dessa nya modeller. Det är verkligen ett attraktivt affärsscenario att lägga till den här teknologin i kundens befintliga produktportfolio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *