Först med skyddande folieskikt

3M:s Wrap Film Serie 2080, ska ersätta de befintliga serierna 1080 och 1380.

3M lanserar en ny gjuten wrapfolie med multilager. Ovanpå folien finns ett skyddande skikt som tas bort när monteringsjobbet är klart.

Den nya gjutna materialet med multilager för fordonsfoliering har namnet 3M Wrap Film Serie 2080. Produkten kommer med teknikerna 3M Comply och 3M Controltac – luftkanaler som ska underlätta att göra en snabb och enkel montering samt lim som gör att vinylen är smidigare att justera under monteringen. Enligt 3M rör det sig om en allt-i-ett-folie med egenskaper som att den är mycket formbar, enkel att applicera, likväl som att ta bort.

Den stora nyheten är att wrapfolien kommer med ett skyddande folieskikt (Protective Film Layer, PFL)för att minska defekter på grundfoliens yta och för att hålla reporna borta. PFL-folien sitter på plats medan montören jobbar. När appliceringen är klar kan skyddsfolien tas bort och eventuella repor som har uppkommit stannar på skyddsfolien.

3M skriver i ett pressmeddelande att de är först ut på marknaden med ett skydddande skikt på en wrapfolie. Garantin på 2080-folien har förlängts till upp till åtta år.

Enligt KA Olsson & Gems, som kommer att sälja produkten, så bidrar den till uppåt 40 procent snabbare montage.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *