Kundevent fokus för Müller Martini – släpper helt IFRA-mässan

PUBLICERAD: 28 augusti 2019
UPPDATERAD: 28 augusti
Den 23 och 24 september bjuder Müller Martini in kunder för att titta bakom kulisserna på en av Europas modernaste packningsanläggning för att uppleva hur Oppermann producerar fem dagstidningar och 50 veckotidningar med totalt tre ProLiner plug-in-system i Rodenberg, norra Tyskland.

Tvådagars-mässan IFRA är inte tillräckligt för att möta kundernas behov, menar Müller Martini. Företaget beslutar att istället bjuda in kunder till Mailroom Days på ett av Europas mest avancerade packföretag, Oppermann Druck und Verlag i Tyskland.

Dagens och framtidens branschämnen som ökad effektivitet, kostnadsoptimering och arbetsflödeslösningar är på tapeten när kunderna bjuds in till Mailroom Days 23-24 september. Müller-Martini har beslutat att introducera kunderna för sådana lösningar i en verklig produktionsmiljö hos packföretaget Oppermann Druck und Verlag i Tyskland.

Skippar IFRA-mässan

Tanken var först att Müller Martini skulle ställa ut på IFRA-mässan i Tyskland, men den ställer de nu in. Tvådagarsmässan kan inte tillgodose  kundbehoven och därför har de gjort ett medvetet beslut att inte delta i IFRA, framgår i ett pressmeddelande.

Oppermann Druck und Verlag, i Rodenberg, norra Tyskland, har ökat sin kostnadseffektivitet avsevärt under mottot ”Replacing two by one”.
– Med en ProLiner från Müller Martini kan vi nu producera samma antal instick som vi gjorde tidigare med två SLS3000-linjer, säger Werner Rohrsen på Oppermanns.

Tre produktionslinjer

På Mailroom Days ska kunderna få se att det inte är tomma ord. Med totalt tre ProLiners  kommer det gå att uppleva live hur Oppermann producerar inte bara fem dagstidningar, med en total cirkulation på 250 000 exemplar, utan också 50 veckotidningar  totalt 2,63 miljoner exemplar, för sitt eget förlag och externa kunder. Dessa adderar också mer än 1,25 miljarder bilagor varje år.

Kunnig personal på plats

De tre helautomatiska produktionslinjerna, med upp till 45 000 cykler per timme, har vardera 20 inmatare, automatiska inmatare i olika sektioner och tre FlexPack-buntsystem som var och en laddas från FlexiRoll-buffertar. De styrs av kontrollsystemet Connex.Mailroom för att säkerställa fullt integrerade produktionsprocesser.

Mailroom-specialister från Müller Martini och Oppermann kommer att vara på plats för att förklara hela processen.

 

Läs vidare

Canon lanserar tonerpress: ”Höjer ribban för produktivitet”

En nykomling väntar i imagePRESS-familjen. Den arkmatade tonerpressen sätter enligt Canon en ny standard för produktionstryck. Maskinen skriver ut 100 sidor i minuten oavsett mediatyp och har flera automatiserade funktioner för att frigöra tid för operatören. Samtidigt har urvalet av utskriftsmaterial blivit bredare.
IMG_1502

Smarta system av aluminiumprofiler

Foga System showar loss på mässan med aluminiumprofilsystem för användning till områden som butiksinredning, mässor, utomhusreklam och industriella miljöer.
Foga4

Labelexpo flyttas fram till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
labelexpo-3

Fespa Sweden höll höstmöte

Studiebesök, middag och socialt samkväm var på tapeten när branschföreningen Fespa Sweden fick möjlighet att träffas fysiskt igen.
DSC_0093

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8