Se årets elva vinnare i Scanstar

PUBLICERAD: 29 augusti 2019
UPPDATERAD: 29 augusti
Bidragen i årets nordiska Scanstar-tävling hade fokus på att ersätta plast, minska matavfall och att ge en mer effektiv transport.

Totalt valdes elva vinnare ut i årets nordiska förpackningstävling Scanstar. Dessa har nu rätt att delta i Worldstar-tävlingen.

– Dagens nordiska Scanstar-lösningar kännetecknas av att de är mer hållbara än de förpackningar som de byter ut, säger Per Øyvind Nordberg på norska emballageföreningen. 

20 förpackningsbidrag registrerades till årets Scanstar-tävling. Av dessa valde tävlingsjuryn ut elva vinnare. Juryn meddelar på sin sajt att det inte var helt lätt att utse vinnarna då kvaliteten på årets bidrag var hög.

Scanstar-juryn samlade på bild. Bakre raden: Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Hanna Koivula, Helsinki University, Sandra Pousette, RISE, Ole Anton Bakke, Jotun. Främre raden: Bo Wallteg, Nord emballage, Antro Säilä, Pakkaus, Kari Bunes, på norska Emballageföreningen, Per Øyvind Nordberg.
Mer effektiva transporter

I årets tävling fanns det många bidrag som ersätter plast, minskar matavfall och ger mer effektiv transport. De vinnande bidragen kommer tilldelas ScanStar-priset vid Packaging Days i Sandefjord den 14 november.

– Dagens nordiska ScanStar-lösningar kännetecknas av att de är mer hållbara än de förpackningar som de byter ut, säger Per Øyvind Nordberg på norska emballageföreningen.

Vad tycker du stack ut bland årets bidrag i tävlingen?

– Det är svårt att plocka ut enskilda förpackningar, eftersom alla vinnare är väldigt bra lösningar inom sitt område.

Kan tävla globalt

Scandinavian Packaging Association (SPA) står bakom Scanstar-tävlingen, som hålls växelvis av de nordiska länderna. Vinnare av ScanStar får rätt att delta i WorldStar-tävlingen där hundratals förpackningar från hela världen är med och tävlar.

En del svenska företag

Apak vann för sin formgivning av den vattentåliga skruvförpackningen Miljöboxen och för transportemballaget Protector Bags. Smurfit Kappa Sverige och Norge vann med A bright Idea, en förpackning till en lampprodukt, och Mondi/Packoplock fick pris för en förpackning riktad mot e-handeln.

Här kan du se alla vinnarna.

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos toppmodell, HP Indigo V12.
Patrik-Jenemark-Nordvalls-Etikett_webb-1024x682

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm