Ny koncernchef i stor tryckerikoncern

PUBLICERAD: 1 september 2019
UPPDATERAD: 1 september

 

Mikael Lind tar över rollen som vd och koncernchef för Taberg Media Group.

Taberg Media Group möblerar om i ledningen. Nuvarande koncernchefen Magnus Claesson väljer att börja på en ny position hos koncernens näst största ägare.

Magnus Claesson som varit verksam inom TMG sedan 2006. Han började som ekonomichef och de senaste tio åren har han innehaft rollen som koncernchef. 1 september lämnar Magnus Claesson över ledarskapet för koncernen till Mikael Lind som innehaft rollen som vice vd.

– Det känns speciellt, med alla våra duktiga medarbetare. Jag har varit koncernens vice vd sedan 2009 så det känns som jag kan verksamheten bra, säger Mikael Lind.

Går i släkten

Efternamnet Lind kanske låter bekant. Det var nämligen makarna Stig och Lisa Lind som i mitten av 1950-talet startade upp verksamheten, som genom åren utvecklats till dagens tryckerikoncern TMG. Mikael Lind växte upp med både sin farfar och far aktiva i tryckeriet. Pappa Jörgen tog över som ledare redan 1960, men Stig jobbade kvar ända till 1978.

Vad blir ert fokus framåt?

Cinna Roos blir Taberg Media Groups nya ekonomichef.

– Att fortsätta jobba med lönsamheten, och att hitta rätt i den här djungeln. Det blir att fortsätta jobba tätt med dotterbolagens personal och påvisa att vi har ett starkt erbjudande ut till kund, säger Mikael Lind.

En ny ekonomichef

Förändringen inom TMG innebär också att Cinna Roos träder in i en ny roll som ekonomichef.

Magnus Claesson lämnar TMG för en tjänst som ekonomiansvarig vid Länsförsäkringar i Jönköping AB som tillika är stor ägare av Taberg Media Group.
– Det känns spännande och utmanande att tillträda nya roller inom koncernen och samtidigt är det en trygghet att Magnus finns tillgänglig inom TMG:s ägarkrets, kompletterar Mikael Lind och Cinna Roos senare i ett gemensamt skrivet mejl till Sign&Print.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm