Debut för dansk efterbehandling

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 2 september

Refine Finishing gör sin första utställning på Labelexpo Europe 2019. Det danska företaget som tidigare hette Werosys visar upp sitt senaste strömlinjeformade produktprogram inom efterbehandling – fem konverteringslösningar.

Refine Finishing visar upp sin maskinserie Compact på Labelexpo Europe 2019 som hålls i Bryssel 24-27 september.

I samband med att etikettmässan Labelexpo Europe firar 40-årsjubileum gör det danska efterbehandlingsföretaget Refine Finishing sin debut på etikettmässan. Med sig tar de två konverteringsmaskiner från produktlinjen Compact.

Två maskiner sticker ut

En komplett stanslösning för efterbehandling av både digitala och konventionellt tryckta etiketter är beskrivningen på Compact 1-maskinen. Den andra, Compact 2, är en stans- och flexolösning. Den har en helautomatisk flexostation, med kallfoliering och lamineringsmöjligheter. Enligt företaget jobbar maskinerna utmärkt i hastigheter upp till 80 meter per minut i halvrotation.

Fler visningar

På etikettmässan kommer maskinerna, även visas upp i andra företagsmontrar. Hos Amica Systems Europe demonstreras en Compact 1 stående ihop med bläckstråleskrivaren Creative Gemini. Compact 2 visas med Esko Integration hos det italienska företaget Inglese srl.

Refine Finishing betonar i ett pressmeddelande att deras efterbehandlingsutrustning är konstruerade med ett tydligt fokus på den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0, som syftar på automation och en rad andra tekniker. Företaget arbetar också målinriktat för inbyggd elektronik och internetuppkoppling på konsumentprodukter –Internet of things.

Läs vidare

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Primotek radar upp nyheter

”Vi har aldrig haft ett så här starkt och brett erbjudande”. Det säger Hans Öberg, säljchef på Primotek, inför företagets medverkan på Sign&Print Scandinavia.
Primotek

Ny toner med upp till 60 procent återanvänt material

Xeikon introducerar Cheetah 3.0-versionen av deras tonerskrivarserie. Detta inkluderar den nya ECO-tonern som en viktig del.
xeikon-ecotoner

Hundraåring knyter ihop etiketten och satsar vidare

Bok & Tryck i Bollnäs firar hundra år. En tryckerihistoria där nog ingen till en början hade trott att en stor del av verksamheten skulle vila på produktion av hängetiketter.
Bokotryck

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2