Xeikon erbjuder taktilt tryck på etiketter

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 2 september
Xeikon erbjuder tryck med struktur i sin maskinserie Panther.

Xeikon har utvecklat en lösning för ett mer mångfacetterat etikettryck som ger en så kallad haptisk effekt.

Den nya taktila effekten har blivit möjlig för Xeikon tack en förening av arbetsflödeslösningen Xeikon X-800 och uv-bläcket PantherCure som kan generera ett taktilt lager tryck. Företaget skriver i ett pressmeddelande att tryckare på så sätt kan skapa och designa etiketter med förbättrad taktilitet och strukturer som ger en lyxig känsla.

Större utbud och tidsbesparing

Xeikon skriver att utskriftsprocessen inte bara ger ett större utbudet av möjliga applikationer för avancerade etikettmarknader, det blir också betydande tidsbesparingar genom att ändringar i prepressfilerna kan undvikas.

Front end-lösningen X-800  och tekniken som genererar det strukturerade lagret är inbäddat i uv-inkjetpressarna i Xeikons Panther-maskiner.

Visas på etikettmässa

– Det är varumärkesägarna och designerna som definierar strukturen och formen på designen. När filen tas emot identifierar arbetsflödet automatiskt elementen i designen och genererar den information som krävs för att driva skrivhuvudet – det är det som skapar den haptiska effekten i trycket på slutprodukten, säger Jeroen Van Bauwel, produktchef på Xeikon.

Lösningen kommer att presenteras på etikettmässan Labelexpo, 24-27 september som hålls i Bryssel.

Läs vidare

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449