Skandinaviens största samlade investering

Daniel Redner, produktionschef på Brand Factory, Lars Lindberg, försäljningschef på Heidelberg och Serbaz Shali, huvudansvarig för produktionen hos Brand Factory.

Brand Factory i Stockholm var den kund till Heidelberg i Skandinavien som gjorde den största maskinaffären i fjol. Den stora investeringen har redan gett positiva resultat. 

– Maskinen ger oss stora möjligheter att korta ned våra ledtider mot kund och producera flera jobb till en högre kvalité snabbare, säger Serbaz Shali på Brand Factory.

Storformatstryckeriet Brand Factory beslutade att investera i nya maskiner i fjol för att kunna möta marknadens utveckling och kundernas förväntningar. Valet föll på Heidelbergs utrustning – tryckpressen Speedmaster XL 106, ny CTP-teknik Suprasetter, samt två stycken falsmaskiner Stahlfolders.

Ser kortare ledtider

Allt installerades i den nyrenoverade tryckhallen i Farsta.

– För att kunna möta efterfrågan så har vi investerat i en ny tryckpress, maskinen ger oss stora möjligheter att korta ned våra ledtider mot kund och producera flera jobb till en högre kvalité snabbare, säger Serbaz Shali, huvudansvarig för produktionen på Brand Factory och tillägger:

– Nya Push-to-stop teknologin ger oss korta intagstider och snabba jobbyten. Maskinen är även utrustad med uv vilket optimerar vår efterbehandling och bokbindning då arken är torra när de kommer från tryckpressen.

Två falsmaskiner

Serbaz Shali säger att den nya tryckpressen producerar jobben snabbare. Samtidigt, när torktiderna uteblev, så var det också dags att förstärka efterbehandlingen med de två falsmaskinerna.

– Falsarna har automatisk inställning med möjligheten att spara inställningar för återkommande jobb, så även här har vi kortare inställnings tider än tidigare samt att flödet optimerats för att kunna hantera flera jobb med kortare ledtider.

Ett automatiserat flöde

I och med köpet av den nya tryckpressen så investerade tryckeriet även i en ny CTP-teknik med komplett Nela-lösning.

– Denna lösning optimerar vår produktion från order till tryck med ett automatiserat flöde genom hela processen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: