Prinect 2020 ska ta det digitala tryckeriet längre

Prinect 2020 släpps och kommer med en drös nya funktioner.

Prepress-programvaran Prinect från Heidelberg har uppdaterats med nya och delvis molnbaserade funktioner som ska automatisera och underlätta för tryckeriet. 

Prinect är Heidelbergs programvara i prepressarbetet som förser tryckpressarna med information om kommande jobb. Företaget lanserar nu versionen Prinect 2020 som har fått en rad uppdateringar, bland annat med molnbaserade funktioner.

Jobb ställs in automatiskt

Heidelberg går nu steget längre med sitt koncept ”Push to Stop” som vänder på begreppet att något måste startas. Jobben ställs in automatiskt i tryckpressarna – papperstyp, arkformat, färgprofiler, specialfärger och antal ark som ska produceras samt information om efterbehandling. Att hantera hela produktionsflödet i tryckeriet blir nu ännu lättare för Prinect-användarna i och med den nya förbättrade programvaran, enligt företaget.

– Ett växande antal Prinect-funktioner migrerar gradvis till molnet. Genom att teckna ett abonnemangskontrakt kan kunderna få tillgång till dem efter behov, baserat på de fördelar de erbjuder, säger Jürgen Grimm, chef för programvarulösningar på Heidelberg, och tillägger att Prinect-arbetsflödet alltså utgör ryggraden när det kommer till digitalisering i tryckerier.

Funktioner för förpackningar

All planering sköts digitalt och överförs direkt till Prinect Press Center, och reducerar jobbytena som måste utföras i pressen. Operatörer behöver inte längre själva välja vilka jobb i kön som ska gå först. Nytt i programvaran är att automatiseringen nu är möjlig även i efterbehandlingen. Exempelvis kan konfigurerade falsmaskiner ställas in och producera jobb efter varandra, för att också avlägga rapporter tillbaka till Prinect-systemet. En drös med nya funktioner i Prinect 2020 beskrivs på företagets webbsida.

Bokproduktion och förpackningar

I ett urval stödjer Prinect numera bokkproduktion, både själva arbetsflödet och MIS-operationer. Konceptet Push to stop blir också möjligt i produktionen av förpackningar, såväl som det inledande skedet med förpackningsdesign och CAD-ritning.  Versionen underlättar också kommunikationen mellan olika företag. Via plattformen Prinect Portal kan tryckeripersonalen kommunicera online med varandra inom det egna företaget, men även med kunder och leverantörer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: