Prinect 2020 ska ta det digitala tryckeriet längre

PUBLICERAD: 11 september 2019
UPPDATERAD: 11 september
Prinect 2020 släpps och kommer med en drös nya funktioner.

Prepress-programvaran Prinect från Heidelberg har uppdaterats med nya och delvis molnbaserade funktioner som ska automatisera och underlätta för tryckeriet. 

Prinect är Heidelbergs programvara i prepressarbetet som förser tryckpressarna med information om kommande jobb. Företaget lanserar nu versionen Prinect 2020 som har fått en rad uppdateringar, bland annat med molnbaserade funktioner.

Jobb ställs in automatiskt

Heidelberg går nu steget längre med sitt koncept ”Push to Stop” som vänder på begreppet att något måste startas. Jobben ställs in automatiskt i tryckpressarna – papperstyp, arkformat, färgprofiler, specialfärger och antal ark som ska produceras samt information om efterbehandling. Att hantera hela produktionsflödet i tryckeriet blir nu ännu lättare för Prinect-användarna i och med den nya förbättrade programvaran, enligt företaget.

– Ett växande antal Prinect-funktioner migrerar gradvis till molnet. Genom att teckna ett abonnemangskontrakt kan kunderna få tillgång till dem efter behov, baserat på de fördelar de erbjuder, säger Jürgen Grimm, chef för programvarulösningar på Heidelberg, och tillägger att Prinect-arbetsflödet alltså utgör ryggraden när det kommer till digitalisering i tryckerier.

Funktioner för förpackningar

All planering sköts digitalt och överförs direkt till Prinect Press Center, och reducerar jobbytena som måste utföras i pressen. Operatörer behöver inte längre själva välja vilka jobb i kön som ska gå först. Nytt i programvaran är att automatiseringen nu är möjlig även i efterbehandlingen. Exempelvis kan konfigurerade falsmaskiner ställas in och producera jobb efter varandra, för att också avlägga rapporter tillbaka till Prinect-systemet. En drös med nya funktioner i Prinect 2020 beskrivs på företagets webbsida.

Bokproduktion och förpackningar

I ett urval stödjer Prinect numera bokkproduktion, både själva arbetsflödet och MIS-operationer. Konceptet Push to stop blir också möjligt i produktionen av förpackningar, såväl som det inledande skedet med förpackningsdesign och CAD-ritning.  Versionen underlättar också kommunikationen mellan olika företag. Via plattformen Prinect Portal kan tryckeripersonalen kommunicera online med varandra inom det egna företaget, men även med kunder och leverantörer.

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper