Två företag går ihop – specialförpackningar i sikte

Ledningsgruppen i nya bolaget Nice Boxes: Lennart Myrlöv och vd Peter Sandström från Grycksbo Box & Print, samt marknadschef Jakob Skarin, från JakeBox. Foto: Hulda Andersson

– Det är en perfekt match, som vi länge letat efter, säger Jake Boxs vd Jakob Skarin om fusionen med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans under ett helt nytt namn blir fokus att ta fram nischade specialförpackningar.

De båda bolagen bildar Nice Boxes, och har som mål att bli ledande i Norden på att producera specialförpackningar till bland annat presentkort, smycken och konfektyr. Grundaren och vd:n för Jake Box, Jakob Skarin, blir marknadschef i det nybildade bolaget.

Stabilitet i bolaget

Han förklarar bakgrunden till fusionen i ett pressmeddelande:

– Jake Box har förvisso varit en spjutspets, med innovativa produkter och kreativa lösningar som skapar aha-upplevelser, uppmärksamhet och förtjänster för kunderna, men vi har saknat stabiliteten i bolaget som ett bredare utbud av enklare basprodukter kan ge, och det är vad vi får genom denna sammanslagningen.

Båda företagen gör specialförpackningar på beställning, till exempel för kontaktlinser, mässmaterial eller drycker kopplade till rockvärlden, som Sweden Rock, Motorhead, In Flames, och Thåström.

”Ett stort steg framåt”

Vd i den nya konstellationen blir Peter Sandström som fram tills nu har varit vd i Grycksbo Box & Print. Även han ser sammanslagningen som ett stort steg framåt och en värdefull komplettering.

– Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. Jake Box och deras innovationskraft tillför betydligt mer sexighet och attraktionskraft.

Lanserar en webbshop

Det nya gemensamma bolaget har tagit fram en webbshop – niceboxes.se – som i och med sammanslagningen  kompletteras med alla JakeBoxs produkter. Enligt Skarin blir det ett välkommet tillskott eftersom de tidigare inte lagt fokus på webbhandel och lagervaror, utan snarare att utveckla specialbeställda förpackningar. Försäljningen för bolaget riktar främst in sig på den nordiska marknaden. Genom sammanslagningen, och Jake Boxs kunder i Europa, främst i Tyskland, blir företaget med ens mer internationellt.

Specialbeställda förpackningar

Båda företagen har arbetat en längre tid med att erbjuda specialförpackningar på beställning. Som Sign&Print tidigare berättat har Jakebox sålt av sin verksamhet inom cd- och dvd-förpackningar, för att nästan uteslutande arbeta mot presentkortsmarknaden. Grycksbo har utöver presentkortsmarknaden även levererat förpackningar till konfektyr- och smyckesindustrin.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *