Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

PUBLICERAD: 13 september 2019
UPPDATERAD: 13 september
Baldwins inspektionssystem DeltaCam ett inspektionssystem som tillhandahåller exakt spektralmätning som bidrar till att reducera färgförbrukningen samt säkerställer att kundernas färgspecifikationer uppfylls på de tryckta produkterna.

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Teknikföretaget riktar in sig på att automatisera tryckprocesser med bland annat inspektionslösningar och färgmatchningssystem till etikettindustrin och användare av smalbaniga tryckpressar.

Vd:n Vince Balistrieri säger i ett pressmeddelande att företaget möjligen inte är så bekant i branschen. Baldwin Vision Systems bildades nämligen 2018 efter en strategisk sammanslagning mellan företagen QuadTech, PC Industries och Web Printing Controls. En fusion genomförd för att kunna erbjuda branschens mest omfattande portfölj inom automatisering av utskriftsprocesser, inspektionssystem och andra relaterade tjänster. Trots detta har produktportföljen utvecklats i decennier av industriledare inom avancerad färg- och inspektionsteknik.

Koll på utskriftskvaliteten

Företaget skriver att de kommer att tekniksatsa än mer globalt framöver för att kunna snabba på både nya innovationer och utvecklingen av datadrivna arbetsflödeslösningar.

Kontroll- och inspektionssystemet Guardian PQV.

Det senaste datadrivna systemet för inspektion, Guardian PQV, ger en fullständig verifiering av utskriftskvaliteten i hela kedjan, från förtryck, till produktionsflödet, och rapportering och arkivering. Med Guardian RTM Real-Time Monitoring kan användaren spåra och jämföra många olika mätetal i tryckprocessen. Tryckkontrollanten kan övervaka och göra förändringar i realtid. Det kan exempelvis gälla att ta beslut om utskriftskvaliteten, hantera defekter och se hur jobbutföranden skiljer sig från operatör till operatör.

Granskning i prepress

Andra produktverktyg är Guardian OLP Offline Proofing & Inspection som  fokuserar på granskning av provtryck i prepress. Och Graphic-Vision 500-serien är ett webbaserat program för att hitta fel som misspass, felstreck eller loppor.

Företaget menar att deras produkter klarar tackla tuffa krav som ställs inom bland annat säkerhetstryck och sedeltryck.

 

När det kommer till att matcha färger finns företagets programvara ColorTrack som de har gett sloganen ”Färgexperten i en låda”. Baldwin skriver att Colortrack inte bara förenklar arbetsflödet utan reducerar också antalet bläckkorrigeringar som krävs för att uppnå exakta färger.

Programvaran ColorTrack ger exakta färger enligt Baldwin.

Andra kontrollfunktioner är InkWeigh som väger och spårar bläckkorrektioner vid pressen  för varje jobb, samt DeltaCam tillhandahåller spektrala mätningar inline. Kameran hjälper till att minska färgförbrukningen och kontrollerar att alla tryckta produkter följer kundernas färgspecifikationer.

En ny programvara

På Labelexpo introducerar de nya programvaran ColorTrack Analytics som är utvecklad i syfte att hjälpa tryckare att leverera exakt färgkvalitet och kundrapporter – oavsett vilken typ av tryckerier, processer eller material som används för att producera en tryckt produkt.

Montern på Labelexpo delar Baldwin med ett annat företag som ingår i samma koncern – AMS Spectral UV.

 

 

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Senaste nytt

Åtta45 köper grafiskt företag i Stockholm

Binder & Reklamtjänst blir en del av Åtta45 Print & Media. Solnaföretaget arbetar med efterbehandling. Verksamheten kommer under året flyttas över till Åtta45 i Järfälla.
åtta45-webb

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon