Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

PUBLICERAD: 13 september 2019
UPPDATERAD: 13 september
Baldwins inspektionssystem DeltaCam ett inspektionssystem som tillhandahåller exakt spektralmätning som bidrar till att reducera färgförbrukningen samt säkerställer att kundernas färgspecifikationer uppfylls på de tryckta produkterna.

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Teknikföretaget riktar in sig på att automatisera tryckprocesser med bland annat inspektionslösningar och färgmatchningssystem till etikettindustrin och användare av smalbaniga tryckpressar.

Vd:n Vince Balistrieri säger i ett pressmeddelande att företaget möjligen inte är så bekant i branschen. Baldwin Vision Systems bildades nämligen 2018 efter en strategisk sammanslagning mellan företagen QuadTech, PC Industries och Web Printing Controls. En fusion genomförd för att kunna erbjuda branschens mest omfattande portfölj inom automatisering av utskriftsprocesser, inspektionssystem och andra relaterade tjänster. Trots detta har produktportföljen utvecklats i decennier av industriledare inom avancerad färg- och inspektionsteknik.

Koll på utskriftskvaliteten

Företaget skriver att de kommer att tekniksatsa än mer globalt framöver för att kunna snabba på både nya innovationer och utvecklingen av datadrivna arbetsflödeslösningar.

Kontroll- och inspektionssystemet Guardian PQV.

Det senaste datadrivna systemet för inspektion, Guardian PQV, ger en fullständig verifiering av utskriftskvaliteten i hela kedjan, från förtryck, till produktionsflödet, och rapportering och arkivering. Med Guardian RTM Real-Time Monitoring kan användaren spåra och jämföra många olika mätetal i tryckprocessen. Tryckkontrollanten kan övervaka och göra förändringar i realtid. Det kan exempelvis gälla att ta beslut om utskriftskvaliteten, hantera defekter och se hur jobbutföranden skiljer sig från operatör till operatör.

Granskning i prepress

Andra produktverktyg är Guardian OLP Offline Proofing & Inspection som  fokuserar på granskning av provtryck i prepress. Och Graphic-Vision 500-serien är ett webbaserat program för att hitta fel som misspass, felstreck eller loppor.

Företaget menar att deras produkter klarar tackla tuffa krav som ställs inom bland annat säkerhetstryck och sedeltryck.

 

När det kommer till att matcha färger finns företagets programvara ColorTrack som de har gett sloganen ”Färgexperten i en låda”. Baldwin skriver att Colortrack inte bara förenklar arbetsflödet utan reducerar också antalet bläckkorrigeringar som krävs för att uppnå exakta färger.

Programvaran ColorTrack ger exakta färger enligt Baldwin.

Andra kontrollfunktioner är InkWeigh som väger och spårar bläckkorrektioner vid pressen  för varje jobb, samt DeltaCam tillhandahåller spektrala mätningar inline. Kameran hjälper till att minska färgförbrukningen och kontrollerar att alla tryckta produkter följer kundernas färgspecifikationer.

En ny programvara

På Labelexpo introducerar de nya programvaran ColorTrack Analytics som är utvecklad i syfte att hjälpa tryckare att leverera exakt färgkvalitet och kundrapporter – oavsett vilken typ av tryckerier, processer eller material som används för att producera en tryckt produkt.

Montern på Labelexpo delar Baldwin med ett annat företag som ingår i samma koncern – AMS Spectral UV.

 

 

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm