Vitt och snabbt hos Konica Minolta

PUBLICERAD: 20 september 2019
UPPDATERAD: 20 september

 

Digitalt, rulle till rulle, och etiketter är några gemensamma nämnare som kommer få fokus i den gemensamma montern.
Digitalt, etiketter och de senaste lanseringarna är några gemensamma nämnare som kommer visas i den gemensamma montern.

Under årets Labelexpo-mässa i Bryssel har Konica Minolta och MGI valt att visa upp sina produkter på en gemensam monteryta. Etikettmaskinen Accurio Label 230 demonsteras i två exemplar, där en  hottas upp med en flexostation inline för att trycka vit bakgrund.

I företagens gemensamma monter på Labelexpo kommer fokus ligga på företagens senaste tryckpressar och att hjälpa varumärkesägare att göra sina produkter mer attraktiva.

Etikettryck digitalt

Konica Minolta kommer visa två exemplar av Accurio Label 230, som släpptes tidigare i år. Det är en digital rulle till rulle-tryckpress som enligt tillverkaren är anpassad för att köra små till medelstora produktioner av självhäftande etiketter.

Accurio Label 230.
Danska Grafisk Maskinfabrik bygger ett materialflöde till en av Konica Minoltas nya Accurio Label 230 etikettmaskin på mässan. I den installeras även ett flexoverk för att trycka vit bakgrund innan själva tryckningen påbörjas. Därmed kan maskinen även trycka på transparenta material.
Snabbare i praktiken
För övrigt blir det en betydligt snabbare modell som visas på Labelexpo. På papperet är det inte så stor skillnad – hastigheten ökas från 18 till 22 meter i minuten. Men i praktiken handlar det nästan om en fördubbling av hastigheten. Tidigare har maskinen nämligen sänkt hastigheten till 13 meter i minuten när den har tryckt på kraftigare material. Nu ligger den kvar på maximala hastigheten för alla vanliga etikettmaterial.
Flexibla förpackningar
MGI visar även de en digital rulle till rulle-tryckpress, Jetvarninsh 3d Web Color+, som ska passa tillverkare av flexibla förpackningar och etiketter. Systemet har även en uv-lackenhet samt en folieringsenhet.
Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa..
Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa.

Läs vidare

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos toppmodell, HP Indigo V12.
Patrik-Jenemark-Nordvalls-Etikett_webb-1024x682

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm