Budskapet: Uv-led teknik på flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 23 september 2019
UPPDATERAD: 23 september
Nyheter i Flint Groups färgmatchningstjänst, Vivo Color Solution, visas på Labelexpo i Bryssel, 24-27 september.

Flint Group, med sitt affärsområde inom smalbanepressar, visar nya lösningar för att skriva ut på flexibla förpackningar. Uv-härdande bläck med led-teknik står i fokus.

När Flint Groups affärsdel Narrow Web intar Labelexpo-mässan ligger fokus på att skriva ut på en rad olika förpackningar med företagets smalbanepressar och olika uv-härdande bläckserier. Utskrifter kommer under mässdagarna demonstreras live på diverse olika flexibla förpackningskonstruktioner. Enligt företaget uppfyller dessa bläck märkningskraven kring farliga kemiska ämnen (CMR), och de är även fria från BPA (Bisfenol A, en av världens vanligaste plastkemikalier).

Enligt Flint Group kommer de satsa på att pränta in budskapet att uv-härdning med led-teknik minskar energiförbrukningen med minst 50 procent jämfört med traditionell uv-härdning.

Företaget utlovar också förbättringar i deras färgmatchningstjänst, Vivo Color Solution. Dessa nyheter lanseras på mässan.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Canon blickar mot nya marknader

Det är ett Canon i toppform som, med sin 4 800 kvadratmeter stora monter på Drupa, visar varför de är ledande inom flera teknologier.
Drupa_Canon

Blixtrande precision med iEchos nya laserstansmaskin

IEcho tog med sig en lång rad skärmaskiner till Fespa. Den som kanske fångade besökarnas intresse mest var laserstansmaskinen LCT350 som i blixtrande attacker skar etiketter.
FotoJet-(63)

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm