Fyra områden i fokus för färgleverantör

PUBLICERAD: 23 september 2019
UPPDATERAD: 23 september
Siegwerk är på plats i Bryssel den 24-27 september på årets Labelexpo-mässa.
Siegwerk är på plats i Bryssel den 24–27 september för årets Labelexpo-mässa.

Färgleverantören Siegwerk är på plats med en monter under årets Labelexpo-mässa, 24–27 i Bryssel. Här ska de visa upp möjligheterna med sina tryckfärger samt guida besökare i deras val av tryckfärg. 

Den tyska färgleverantören Siegwerk visar under årets Labelexpo-mässa upp sin portfolio av tryckfärger för flera olika ändamål och branscher – bland annat livsmedels-, hushålls- och läkemedelsförpackningar.

Fyra inriktningar

I sin monter kommer de även lyfta fram trender som rör tryck på krympfilm, plaströr, laminat och digitaltryck.

– Vi kommer att ha fyra presentationer i montern som representerar olika områden. Detta inkluderar tryck på krympfilm, tryck på plasttuber och tubmaterial, uv-härdbara tryckfärger som tagits fram tillsammans med Agfa. Mycket fokus kommer även ligga på livsmedelsanpassade färger och miljöfrågor samt cirkulär ekonomi, berättar Per-Olof Wilson, teknisk säljare på Siegwerk i Norden.

Vit färg för krympfilm
Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av färger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.
Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av tryckfärger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.

Besökaren kommer kunna ta del av Siegwerks utbud av uv, led-uv och lösningsbaserade tryckfärgssystem samt specialframtagen vit färg för tryck på krympfilm. Under mässan släpper företaget dessutom en ny produkt för torr-offset, Sicura Nutritube, som är designad för att tryckas på plasttuber.

Satsar på miljövänligt

Siegwerk väljer också att visa upp sin gröna sida. Under mässan presenterar de ett nytt system för att ”avfärga” olika materialfilmer, som använts till att trycka etiketter och krympfilm, som därefter kan återanvändas. Tekniken bygger på Siegwerks nya tryckfärgssystem, Sicura Low Nrgy uv/led-uv, som enligt företaget ska vara lika lätt att avlägsna som oljebaserade offsetfärger.

Läs vidare

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Primotek radar upp nyheter

”Vi har aldrig haft ett så här starkt och brett erbjudande”. Det säger Hans Öberg, säljchef på Primotek, inför företagets medverkan på Sign&Print Scandinavia.
Primotek

Ny toner med upp till 60 procent återanvänt material

Xeikon introducerar Cheetah 3.0-versionen av deras tonerskrivarserie. Detta inkluderar den nya ECO-tonern som en viktig del.
xeikon-ecotoner

Nyheterna duggar tätt hos Plockmatic

Det bjuds på ett smörgåsbord av produktnyheter i Plockmatics monter under Sign&Print Scandinavia, bland annat inom broschyrhäftesproduktion och automatiserade skärbord.
Plockmatic Tommy 1 webb

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8