Fyra områden i fokus för färgleverantör

Siegwerk är på plats i Bryssel den 24-27 september på årets Labelexpo-mässa.

Siegwerk är på plats i Bryssel den 24–27 september för årets Labelexpo-mässa.

Färgleverantören Siegwerk är på plats med en monter under årets Labelexpo-mässa, 24–27 i Bryssel. Här ska de visa upp möjligheterna med sina tryckfärger samt guida besökare i deras val av tryckfärg. 

Den tyska färgleverantören Siegwerk visar under årets Labelexpo-mässa upp sin portfolio av tryckfärger för flera olika ändamål och branscher – bland annat livsmedels-, hushålls- och läkemedelsförpackningar.

Fyra inriktningar

I sin monter kommer de även lyfta fram trender som rör tryck på krympfilm, plaströr, laminat och digitaltryck.

– Vi kommer att ha fyra presentationer i montern som representerar olika områden. Detta inkluderar tryck på krympfilm, tryck på plasttuber och tubmaterial, uv-härdbara tryckfärger som tagits fram tillsammans med Agfa. Mycket fokus kommer även ligga på livsmedelsanpassade färger och miljöfrågor samt cirkulär ekonomi, berättar Per-Olof Wilson, teknisk säljare på Siegwerk i Norden.

Vit färg för krympfilm
Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av färger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.

Siegwerk vill inte bara visa sin breda portfolio av tryckfärger under Labelexpo, utan sätter även fokus på trender och miljöfrågor.

Besökaren kommer kunna ta del av Siegwerks utbud av uv, led-uv och lösningsbaserade tryckfärgssystem samt specialframtagen vit färg för tryck på krympfilm. Under mässan släpper företaget dessutom en ny produkt för torr-offset, Sicura Nutritube, som är designad för att tryckas på plasttuber.

Satsar på miljövänligt

Siegwerk väljer också att visa upp sin gröna sida. Under mässan presenterar de ett nytt system för att ”avfärga” olika materialfilmer, som använts till att trycka etiketter och krympfilm, som därefter kan återanvändas. Tekniken bygger på Siegwerks nya tryckfärgssystem, Sicura Low Nrgy uv/led-uv, som enligt företaget ska vara lika lätt att avlägsna som oljebaserade offsetfärger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

”Inspirerande, innovativt och sevärt”

Matteus Celinski presenterar Canons dragplåster på mässan Sign&Print Connect. Fyra maskiner kommer att stå i främsta rummet. En av dem är den arkmatade inkjetsnackisen som lanserades i fjol.
– Den stora allmänheten får möjlighet att skåda både tryckkvalitet och prestanda ur ett arkproduktionsperspektiv.

Publicerat av: