Roland DG satsar mot ”on demand”-marknaden

PUBLICERAD: 23 september 2019
UPPDATERAD: 23 september
Att printa mobilskal är exempelvis ingen match för planskrivaren VersaUV LEF2-300

Roland DG presenterar en uv-planprinter för att effektivt skapa on demand-sälj av personaliserade standardskyltar, och promotion- och profilprodukter i alla dess former. Företaget avslöjar också att de för första gången kommer kunna visa upp en etikettskrivare.

På etikettmässan Labelexpo tar Roland DG med nya planskrivaren VersaUV LEF2-300 som levereras med CMYK, vitt bläck och lack som standard. Det är den största modellen i Roland DG:s serie.  Maskinen jobbar med eco-uv-bläck som kommer i 500 milliliters kassetter. Fyra skrivhuvuden jobbar med bläcket. Härdningen görs med uv-led-teknik och sker med dubbla uv-led-lampor.

Större utskriftsbord

Printhastigheten är snabbare än planprinterns föregångare LEF2-200, och printbordet är 1,5 gånger större. Den nya skrivaren har även utrustats med ett vakuumbord som håller föremålen på plats. Det som ska printas, oavsett om det handlar om ett enstycksjobb eller ett hundratal objekt som läggs i jiggar, så kan dessa placeras på utskriftsbordet som har måtten 770 x 330 millimeter. Materialen kan vara allt från plaster, papper, läder till metall, trä och akryl. Lacken ger möjligheter till både matt och blank finish och kan användas för skyddslackering, partiell lackering samt för att skapa 3d-effekter.

Personaliserade produkter

Roland DG skriver i ett pressmeddelande att printern är ett värdefullt tillägg för tryckerier, reklamföretag, skyltbutiker, produkttillverkare, industriföretag med mera. LEF2-300 kan skriva ut på praktiskt taget alla ytor och en mängd olika produkter för att skapa personaliserade varor. Det kan till exempel vara specialanpassade reklamprodukter och presentartiklar, souvenirer, brevpapper, elektronik, priser, skyltar, förpackningar, industrivaror och prototyper.

Roland DG visar också en lasergravyr LV-290 anpassad för gravering och skärning av olika rigida material.

Lanserar etikettskrivare

Roland DG aviserar att de också tar klivet in på etikettområdet –  en ny uv-bläckstråleskrivare för produktion av etiketter i små serier.

– Vi ser fram emot att avslöja alla detaljer om denna mångsidiga nya produkt den 24 september, den första dagen av Labelexpo, säger Satoko Yoshida, Digital printing marketing manager på Roland DG Corporation.

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper