Roland DG satsar mot ”on demand”-marknaden

Att printa mobilskal är exempelvis ingen match för planskrivaren VersaUV LEF2-300

Roland DG presenterar en uv-planprinter för att effektivt skapa on demand-sälj av personaliserade standardskyltar, och promotion- och profilprodukter i alla dess former. Företaget avslöjar också att de för första gången kommer kunna visa upp en etikettskrivare.

På etikettmässan Labelexpo tar Roland DG med nya planskrivaren VersaUV LEF2-300 som levereras med CMYK, vitt bläck och lack som standard. Det är den största modellen i Roland DG:s serie.  Maskinen jobbar med eco-uv-bläck som kommer i 500 milliliters kassetter. Fyra skrivhuvuden jobbar med bläcket. Härdningen görs med uv-led-teknik och sker med dubbla uv-led-lampor.

Större utskriftsbord

Printhastigheten är snabbare än planprinterns föregångare LEF2-200, och printbordet är 1,5 gånger större. Den nya skrivaren har även utrustats med ett vakuumbord som håller föremålen på plats. Det som ska printas, oavsett om det handlar om ett enstycksjobb eller ett hundratal objekt som läggs i jiggar, så kan dessa placeras på utskriftsbordet som har måtten 770 x 330 millimeter. Materialen kan vara allt från plaster, papper, läder till metall, trä och akryl. Lacken ger möjligheter till både matt och blank finish och kan användas för skyddslackering, partiell lackering samt för att skapa 3d-effekter.

Personaliserade produkter

Roland DG skriver i ett pressmeddelande att printern är ett värdefullt tillägg för tryckerier, reklamföretag, skyltbutiker, produkttillverkare, industriföretag med mera. LEF2-300 kan skriva ut på praktiskt taget alla ytor och en mängd olika produkter för att skapa personaliserade varor. Det kan till exempel vara specialanpassade reklamprodukter och presentartiklar, souvenirer, brevpapper, elektronik, priser, skyltar, förpackningar, industrivaror och prototyper.

Roland DG visar också en lasergravyr LV-290 anpassad för gravering och skärning av olika rigida material.

Lanserar etikettskrivare

Roland DG aviserar att de också tar klivet in på etikettområdet –  en ny uv-bläckstråleskrivare för produktion av etiketter i små serier.

– Vi ser fram emot att avslöja alla detaljer om denna mångsidiga nya produkt den 24 september, den första dagen av Labelexpo, säger Satoko Yoshida, Digital printing marketing manager på Roland DG Corporation.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: