Så showade utställarna

PUBLICERAD: 1 oktober 2019
UPPDATERAD: 1 oktober

Ta en rundtur på Labelexpo. Vi gör några nedslag hos företag som ställde ut på etikettmässan, 24-27 september i Bryssel. 

När Hybridpressen Domino N610i demonstrerades samlades mycket folk i montern.

Domino satsade på att visa upp att de möter efterfrågan på kortare körtider och etikettproduktion à la just-in-time. Hybridpressen Domino N610i stod i fokus tillsammans med konverteringslinjen Digicon Series 3 från efterbehandlingsleverantören Graphic International. Demonstrationer hölls flera gånger varje dag under Labelexpo.

 

Smarta etiketter och miljövänligare material genomsyrade montern hos Avery Dennison.

Att göra materialskillnad var Avery Dennisons budskap. Företaget visade upp rPet för självhäftande etiketter. En liner där innehållet sägs komma från minst 30 procent återvunnen pet. Avery lägger också vikt vid att visa frontmaterialet, rPE, som är helt tillverkat av återvunnen polyeten. Avery Dennison bjöd också på  en interaktiv butiksmiljö för att visa vad som är möjligt inom smarta etiketter. Det gällde produkter med RFID- och NFC-teknik samt andra tekniklösningar.

 

Det fristående bolaget Miraclon driver numera Kodaks forna affärsområde Flexographic packaging division vidare. Och på Labelexpo var utgångspunkten  att visa upp flaggskeppet för framställning av flexoplåtar, KODAK FLEXCEL NX System.

 

Flint Group bredde ut sig med en stor monter på Labelexpo-mässan.

Flint Group, med sitt affärsområde inom smalbanepressar, tog fasta på att visa lösningar för att skriva ut på flexibla förpackningar av varierande konstruktioner. Uv-härdande bläck med led-teknik stod i fokus. Företagets färgmatchningstjänst Vivo Color Solution kom också med uppdateringar på mässan.

 

Flint Group la vikt vid att visa led-och uv-härdning av etiketter och flexibla förpackningar.

 

Xeikons printlösningar visades bland annat upp i mässdelen Flexible Packaging Arena. I företagets monter var ordet på agendan Transform. Hur man implementerar digitaltryckta etiketter i verksamheten med Xeikons maskinportfölj från – instegsmodeller till industriella och digitala pressar.

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett