Göteborgstryckeriet: ”Där är vi konkurrenskraftiga i dag”

Göteborgstryckeriets marknadschef Maria Iversén berättar om företagets boxlösningar.

Göteborgstryckeriet ställde ut på Empack – i rampljuset stod företagets Eco Boxes och Rigid Boxes.
– Det här är framtiden. Att man jobbar med ett material och ändå göra en extremt premium och miljövänlig låda. Det går snabbt, det är konkurrenskraftiga priser och det blir en otroligt hög kvalitet, säger marknadschef Maria Iversén.

Göteborgstryckeriets marknadschef Maria Iversén berättar om företagets förpackningskoncept på Empack.

– Det är en hård låda som vi producerar helt automatiskt i Göteborg, Mölnlycke. Det enda som behövs är ett recyclable-material, några droppar miljögodkänd lim och eventuellt folie eller prägling. Sedan har du en riktigt riktigt snygg premiumlåda.

Kan kläs in

Som företagsnamnet anspelar så trycker företaget också, och boxarna kan även kläs in:

– Boxarna kan också kläs med något FSC-märkt överdrag, och ändå fortsätter det vara en exklusiv ekolåda.

– Det här är framtiden. Att man jobbar med ett material och ändå göra en extremt premium och miljövänlig låda. Det går snabbt, det är konkurrenskraftiga priser och det blir en otroligt hög kvalitet.

Automation i produktionen

Inget görs manuellt, utan allt är automatiserat i produktionen.

– Det här är en industri. Vi kan producera flera miljoner lådor men vi kan också producera hundra lådor.

Iversén säger att eftersom det rör sig om ett helt automatiskt produktionssätt så är de också konkurrenskraftiga prismässigt.

– Vi blir ju ofta jämförda med större volymer i exempelvis Asien. Där är vi konkurrenskraftiga i dag.

Enligt Maria Iversén har Göteborgstryckeriet alltid gjort sig kända för att trycka snygga trycksaker. Ofta är det komplicerat tryck med bra kvalitet på guldåtergivning och färgåtergivning. Med den kundbasen de redan hade med stora krav på tryckkvalitet, och som sedermera också hade förfrågningar inom förpackningsområdet, föll det sig naturligt att ta steget in på förpackningar för tolv år sedan.

”Unik i Norden”

Produktionslinan för att tillverka rigida boxar införskaffades för ett år sedan.
– Den är unik i Norden, säger hon och fortsätter:
– Vi gör ingenting standard. En kund kommer till oss och vill marknadsföra sitt varumärke i en snygg och skyddande förpackning. Då gör vi allt från konstruktion till en anpassad produkt för kunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: