Epson lanserar innovativ storformatskrivare – bläckuppsättning på tolv färger

PUBLICERAD: 7 oktober 2019
UPPDATERAD: 7 oktober
SureColor SC-P7500 (24 tum) och SC-P9500 (44 tum) släpps på marknaden i december.

Epson tar två tolvfärgs storformatsskrivare till marknaden som erbjuder ett färgomfång med 99 procents Pantone-täckning.

1 oktober släppte Epson nyheten om två nya skrivare, SureColor SC-P7500 (24 tum) och SC-P9500 (44 tum). Enligt företaget har de snabb genomströmning, producerar i höga volymer, med pålitlig reproduktion av provtryck. Skrivarna kommer att nå marknaden i december.

Dessa två P-seriemodeller har utvecklats för en mängd olika applikationer, och riktar sig speciellt till användare som professionella fotografer och konstproducenter. Branscher där det ställs tuffa krav på högsta möjliga utskriftskvalitet för att möta förväntningarna hos kräsna köpare, enligt Epson.

”Marknadens största färgomfång”

Storformatsskrivarna levereras med Epsons egendesignade μTFP12-skrivhuvuden med upplösningen 300 dpi och 12 kanaler. De tolv kanalerna ger möjlighet att ha matt och blankt svart bläck laddat parallellt utan behov av rengöring mellan bläckbytet. Dessutom ryms nu även orange, grönt och violett bläck utöver den vanliga CMYK-uppsättningen. Richard Garp säger att Epson återigen visar att företaget ligger i framkant med de nya skrivarna.

Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson.

– Skrivarna möjliggör marknadens största färgomfång kombinerat med högsta hastighet. De har dessutom fått en mängd förbättringar gällande drift och underhåll som kommer göra livet lättare för användaren.”, säger Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson.

Egna skrivhuvuden

I skrivarna sitter Epsons egendesignade skrivhuvuden – μTFP12 skrivhuvud med 300 dpi upplösning och 12 kanaler. Printhuvudena kommer med upp till 800 munstycken till varje färg. Användaren kan också välja en SpectroProofer med en fotospektrometer, vilket resulterar i snabbare och mer exakt färgmätning, och den inbyggda färgkontrollen är helt automatiserad.

Enligt Epson gör den interna mjukvaran att bilderna dessutom blir ännu bättre tack vare mjuka graderingar och exakt återgivning av textur. Du kan också välja att använda en SpectroProofer med en fotospektrometer, vilket resulterar i snabbare och mer exakt färgmätning, och den inbyggda färgkontrollen är helt automatiserad.

Ger djupare svärta

Skrivarna använder sig av en nyutvecklad over-coatingteknik som Epson menar ger djup svärta och resulterar i fantastiska bilder utan bronseringseffekt på blanka papper. Skrivarna printar på en mängd olika media, såsom konstpapper, duk, fotopapper och mer. Epson är också övertygade att de kan komma till användning för förpackningar och provtryck.

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8