Epson lanserar innovativ storformatskrivare – bläckuppsättning på tolv färger

SureColor SC-P7500 (24 tum) och SC-P9500 (44 tum) släpps på marknaden i december.

Epson tar två tolvfärgs storformatsskrivare till marknaden som erbjuder ett färgomfång med 99 procents Pantone-täckning.

1 oktober släppte Epson nyheten om två nya skrivare, SureColor SC-P7500 (24 tum) och SC-P9500 (44 tum). Enligt företaget har de snabb genomströmning, producerar i höga volymer, med pålitlig reproduktion av provtryck. Skrivarna kommer att nå marknaden i december.

Dessa två P-seriemodeller har utvecklats för en mängd olika applikationer, och riktar sig speciellt till användare som professionella fotografer och konstproducenter. Branscher där det ställs tuffa krav på högsta möjliga utskriftskvalitet för att möta förväntningarna hos kräsna köpare, enligt Epson.

”Marknadens största färgomfång”

Storformatsskrivarna levereras med Epsons egendesignade μTFP12-skrivhuvuden med upplösningen 300 dpi och 12 kanaler. De tolv kanalerna ger möjlighet att ha matt och blankt svart bläck laddat parallellt utan behov av rengöring mellan bläckbytet. Dessutom ryms nu även orange, grönt och violett bläck utöver den vanliga CMYK-uppsättningen. Richard Garp säger att Epson återigen visar att företaget ligger i framkant med de nya skrivarna.

Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson.

– Skrivarna möjliggör marknadens största färgomfång kombinerat med högsta hastighet. De har dessutom fått en mängd förbättringar gällande drift och underhåll som kommer göra livet lättare för användaren.”, säger Richard Garp, Business Account Manager, Commercial & Industrial Printing Solutions på Epson.

Egna skrivhuvuden

I skrivarna sitter Epsons egendesignade skrivhuvuden – μTFP12 skrivhuvud med 300 dpi upplösning och 12 kanaler. Printhuvudena kommer med upp till 800 munstycken till varje färg. Användaren kan också välja en SpectroProofer med en fotospektrometer, vilket resulterar i snabbare och mer exakt färgmätning, och den inbyggda färgkontrollen är helt automatiserad.

Enligt Epson gör den interna mjukvaran att bilderna dessutom blir ännu bättre tack vare mjuka graderingar och exakt återgivning av textur. Du kan också välja att använda en SpectroProofer med en fotospektrometer, vilket resulterar i snabbare och mer exakt färgmätning, och den inbyggda färgkontrollen är helt automatiserad.

Ger djupare svärta

Skrivarna använder sig av en nyutvecklad over-coatingteknik som Epson menar ger djup svärta och resulterar i fantastiska bilder utan bronseringseffekt på blanka papper. Skrivarna printar på en mängd olika media, såsom konstpapper, duk, fotopapper och mer. Epson är också övertygade att de kan komma till användning för förpackningar och provtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: