Sweflex tog grepp om miljöfrågan

Nya EU-direktiv, krav på varumärkesägaren, nya material och processer för framtiden och aktuella lösningar är den röda tråden under Sweflex seminarium för förpackningsbranschen den 17 oktober i Tylösand. 

Sweflex, Svensk Flexografiförening, höll seminarium om hållbara förpackningar och krav på varumärkesägaren. Under dagen fick åhörarna lyssna till en rad experter från förpackningsbranschen.

Nya krav för svenska producenter

Inledde dagen gjorde Laetitia Reynaud från Intergraf med en genomgång av EUs senaste direktiv om miljökrav som rör förpackningar. Efter det konkretiserade Cathrine Löfgren från forskningsinstitutet RISE ned det till en svensk kontext.

Laetitia Reynaud, Intergraf och Cathrine Löfgren från RISE inledde seminariedagen med att prata om EU-direktiv och dess påverkan på den svenska marknaden.

Laetitia Reynaud, Intergraf och Cathrine Löfgren från RISE inledde Sweflexs seminariedag med att prata om EU-direktiv och dess påverkan på den svenska marknaden.

Några av de som påverkas mycket av dessa direktiv är livsmedelsbranschen. Inbjudna för att tala om detta ämne var Erika Bertilsson från Arvid Nordquist och Stefan Elm från Ica. Under deras presentationer gavs en rad exempel på hur de båda företagen arbetar med ämnet.

Flera företag på plats

Einar Ahlström som är materialspecialist på FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, knöt därefter ihop säcken under förmiddagen med att prata om design för återvinning i en cirkulär ekonomi. Under eftermiddagen talar representanter från företagen Holmen, Paper Province, Trioplast och FTA Europe om bland annat fossilfria laminat och förpackningstrender.

Mer information om dagen hittar du här.

Ett längre reportage om Sweflexs seminariedagar kommer publiceras i Sign&Print längre fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: