De börjar sälja Fujifilms B2-press

Edvard Schneidler och Teknograf börjar sälja och servicera Fujifilms B2-press i Sverige.

Edvard Schneidlers vd Michael Mossberg och Teknografs Magnus Kvarnefalk börjar sälja Fujifilms B2-press i Sverige.

Jetpress 750S klarar att ligga på en konstant hastighet av 3600 ark i timmen, med en upplösning av 1200 x 1200 punkter, med fyra gråskalor.

– Det här är bland det bästa tryck vi sett på papper, säger Edvard Schneidlers vd Michael Mossberg och Teknografs Magnus Kvarnefalk.

Upptid som offset

– 90 procent av Pantonekatalogen nås med den här CMYK-maskinen. Den har funnits på marknaden sedan 2013 och det finns ett 60-tal maskiner installerade bara i Europa. Där ser man också att uppetiden är lika hög som för offsetpressar.

Hemligheten bakom Jetpress 750S är att den använder Fujifilms egna Sambahuvuden, som förmodligen är de bästa i marknaden. Det är även de som sitter i Heidelbergs och Landas digitala tryckpressar.

Två picoliter

På arket läggs en primer. När droppen sedan lägger sig på arket, så koagulerar den i primern och låser sig direkt. Därigenom finns inte risken att den flyter ut. Med tanke på att dropparna bara är två picoliter, så ger detta ett mycket precist tryck.

Drygt 10 miljoner kronor får man räkna med att betala för maskinen.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att maskinen inte har sålts i Sverige tidigare. Heidelbergs säljorganisation säljer redan maskinen i Sverige och Danmark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: