De börjar sälja Fujifilms B2-press

PUBLICERAD: 18 oktober 2019
UPPDATERAD: 18 oktober

Edvard Schneidler och Teknograf börjar sälja och servicera Fujifilms B2-press i Sverige.

Edvard Schneidlers vd Michael Mossberg och Teknografs Magnus Kvarnefalk börjar sälja Fujifilms B2-press i Sverige.

Jetpress 750S klarar att ligga på en konstant hastighet av 3600 ark i timmen, med en upplösning av 1200 x 1200 punkter, med fyra gråskalor.

– Det här är bland det bästa tryck vi sett på papper, säger Edvard Schneidlers vd Michael Mossberg och Teknografs Magnus Kvarnefalk.

Upptid som offset

– 90 procent av Pantonekatalogen nås med den här CMYK-maskinen. Den har funnits på marknaden sedan 2013 och det finns ett 60-tal maskiner installerade bara i Europa. Där ser man också att uppetiden är lika hög som för offsetpressar.

Hemligheten bakom Jetpress 750S är att den använder Fujifilms egna Sambahuvuden, som förmodligen är de bästa i marknaden. Det är även de som sitter i Heidelbergs och Landas digitala tryckpressar.

Två picoliter

På arket läggs en primer. När droppen sedan lägger sig på arket, så koagulerar den i primern och låser sig direkt. Därigenom finns inte risken att den flyter ut. Med tanke på att dropparna bara är två picoliter, så ger detta ett mycket precist tryck.

Drygt 10 miljoner kronor får man räkna med att betala för maskinen.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln uppgavs felaktigt att maskinen inte har sålts i Sverige tidigare. Heidelbergs säljorganisation säljer redan maskinen i Sverige och Danmark.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449