Industriellt digitaltryck av laminat för golv och möbler

PUBLICERAD: 21 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 oktober
Unilin och Agfa gör gemensam sak på mässan Inprint i München där de visar upp digitalt produktionstryck av laminatgolv och möbler.

Agfa står för inkjet-skrivarna och Unilin står för laminaten när de tillsammans ställer ut på mässan Inprint 2019. Bläckutskrivna laminat för golv och möbler står i fokus.

Unilin och Agfa har tillsammans gjort en kraftsamling för att undersöka om det är genomförbart att använda bläckstråleskrivare för att skriva ut dekorpapper i hög hastighet för användning till golv och möbler.

Visas på mässa

Resultatet av samarbetet kring digitalt produktionstryck av laminatgolv och möbler kommer de båda företagen presentera på den industriella tryckmässan Inprint 2019 i München. I samarbetet förenas Agfas vattenbaserade bläck och digitaltrycksteknik (rulle till rulle) med Unilins konventionella primerbeläggningar.

”Lätt att integrera”

Enligt Agfa är produktionssättet konkurrenskraftigt och uppsättningarna med bläck och primers konkurrerar på samma nivå som att producera med gravyrtryck i höga volymer.

– Att integrera det här i befintliga tillverkningsanläggningar är lätt eftersom denna innovativa teknik är helt kompatibel med konventionell bearbetning inklusive impregnering, pressning, skärning och fräsning, säger affärsutvecklingschef Jasmine Geerinckx på Unilin.

Från start till mål

Tom Cloots, chef för affärsområdet industriell inkjet hos Agfa, säger att fördelen med den digitala processen är den kan användas under en mönsterdesigns hela livscykel. Från uppstarten med en liten körning, produktion av hög volymer, och till de sista utskriftsbatcherna när en specifik design är på väg att fasas ut.

– Denna flexibilitet möjliggör ett snabbt svar på marknadens behov och minimerar samtidigt olönsamma lagernivåer.

Münchenmässan Inprint 2019 pågår 12-14 november.

 

 

 

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper