Ricoh kammar hem pris för latexskrivare

Vinnaren av Buyers Lab,<span class="s1"> Ricoh Pro L5160. 

Vinnaren av Buyers Lab, Ricoh Pro L5160. 

Maskintillverkaren Ricoh kammade nyligen hem pris för sin latexskrivare för storformatsproduktion, Ricoh Pro L5160, efter att Keypoints Intelligence´s Buyers Lab hade sagt sitt.

Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige.

Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige.

Keypoint Intelligence Buyers Lab, ett oberoende forskningsinstitut av hårdvara och programvara för den grafiska industrin, prisade nyligen en av Ricohs senaste maskinnyheter med 2020 Pick Award. Priset delades ut efter en djupgående granskning utifrån en rad tekniska kriterier.

Sömlös utskrift

Enligt Buyers Lab ska systemets produktivitet ligga över genomsnittet med alla kvalitetsinställningar. Även användarvänligheten anses överlägsen, både tack vare en färgpekskärm och programvaran Colorgate production 10 RIP. Så löd juryns motivering:

”Den dubbla CMYK Pro L5160:s höga hastighet är ett idealiskt val för upptagna “print-shops”som måste leverera storformatstryck under korta deadlines. Den producerar även en majoritet av halvtoner i bilder som ger ett livliga, vassa och 3d-liknande intryck. Dessutom noterade vi försumbara variationer i både färg och storlek när Pro L5160 tryckte stora paneler i repetition, vilket innebär att alla företag som vill utöka sina tillämpningsområden.”

Byggd i egen regi

Latexskrivaren är byggd helt i Ricohs egen regi med fokus på användarvänlighet och att den nästintill ska vara underhållsfri. Det är en rulle-till-rulle maskin som framför allt riktar sig till skylt- och signmarknaden. 

Ricohs egenutvecklade latexbläcket körs i åtta färgkanaler och det går till exempel att skriva ut dubbelt med CMYK eller en kombination av fyrfärg och vitt för att skriva ut på transparenta material. 

Ricohs egenutvecklade latexbläcket körs i åtta färgkanaler och det går till exempel att skriva ut dubbelt med CMYK eller en kombination av fyrfärg och vitt för att skriva ut på transparenta material.

– Den lyser om produktion. Den är stor, rejäl, kraftig och gjord för att gå nästan 24/7 och har en produktionshastighet som är tilltalande, säger Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige och tillägger:

 – Den är riktigt konkurrenskraftig när det kommer till storformatsproduktion.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *