Ricoh kammar hem pris för latexskrivare

Vinnaren av Buyers Lab,<span class="s1"> Ricoh Pro L5160. 

Vinnaren av Buyers Lab, Ricoh Pro L5160. 

Maskintillverkaren Ricoh kammade nyligen hem pris för sin latexskrivare för storformatsproduktion, Ricoh Pro L5160, efter att Keypoints Intelligences Buyers Lab hade sagt sitt.

Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige.

Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige.

Keypoint Intelligence Buyers Lab, ett oberoende forskningsinstitut av hårdvara och programvara för den grafiska industrin, prisade nyligen en av Ricohs senaste maskinnyheter med Pick Award 2020. Priset delades ut efter en djupgående granskning utifrån en rad tekniska kriterier.

Sömlös utskrift

Enligt Buyers Lab ska systemets produktivitet ligga över genomsnittet med alla kvalitetsinställningar. Även användarvänligheten anses överlägsen, både tack vare en färgpekskärm och programvaran Colorgate production 10 RIP. Så lyder juryns motivering:

”Den höga hastigheten i den dubbla CMYK Pro L5160 är ett utmärkt val för tryckerier som måste leverera storformatstryck med korta deadlines. Maskinen producerar många halvtoner i bilderna vilket ger ett fint och levande 3d-liknande utseende.”

Byggd i egen regi

Latexskrivaren är byggd helt i Ricohs egen regi med fokus på användarvänlighet och att den nästintill ska vara underhållsfri. Det är en rulle-till-rulle maskin som framför allt riktar sig till skylt- och signmarknaden. 

Ricohs egenutvecklade latexbläcket körs i åtta färgkanaler och det går till exempel att skriva ut dubbelt med CMYK eller en kombination av fyrfärg och vitt för att skriva ut på transparenta material. 

Ricohs egenutvecklade latexbläcket körs i åtta färgkanaler och det går till exempel att skriva ut dubbelt med CMYK eller en kombination av fyrfärg och vitt för att skriva ut på transparenta material.

– Den lyser om produktion. Den är stor, rejäl, kraftig och gjord för att gå nästan 24/7 och har en produktionshastighet som är tilltalande, säger Patrik Zetterström, ansvarig för försäljningen av Ricoh storformat i Sverige och tillägger:

 – Den är riktigt konkurrenskraftig när det kommer till storformatsproduktion.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: 

Djupdyk i textiltryck

För tio år sedan var marginalerna högre på storformatstryck. Billigare och mer produktiva maskiner, billigare bläck och fler material har dock bidragit till att tryckerierna kunnat följa med i priskonkurrensen. Inget pekar heller på annat än att kostnaden för att producera kommer att fortsätta minska, i takt med att volymerna ökar. Nu kommer dessutom möjligheten att gå in på helt nya områden – som till exempel att trycka på textil. Det ska vi fördjupa oss i här.

Publicerat av: