Plocktorn ska säkra pappersmatningen

Efterbehandlingstillverkaren Horizon släpper en ny plocktornsmodell, VAC-L600H.

Individuell lufttillförsel som säkrar pappersindragningen och minskar ljudnivån för operatören. Det är några av fördelarna som Horizon lyfter fram med sin nya plockmaskin.

Det var för 30 år sedan som Horizon lanserade sin första vertikala plockmaskin för enskilda ark. Nu kommer de med en ny modell, VAC-L600H, som enligt tillverkaren ska innebära både en ökad produktivitet och en bättre ergonomi.

Sex laddstationer

Plockmaskinen fungerar bra som ett komplement till företagets variabla broschyrhäft StitchLiner Mark III, framför allt i produktion av A4 i liggande format. Maskinen har sex laddstationer och rymmer ark med längden 610 millimeter. Detta betyder att broschyrer på upp till 144 sidor kan produceras. Geometrin i stationerna har också optimerats för att större ark ska passa.

Fler inställningar

Enligt Horizon är fördelarna med den nya modellen många. Och huvudsakligen är det lufttillförseln, hur två fläktar styrs separat för varje station ihop med sugtrumsiläggare, gör att pappersindragningen blir säkrare.

Inställningar som överlappning, hastighet, sug- och blåsluft gör det också enklare att arbeta med svåra papper och format. Detta innebär också en lägre ljudnivå för operatören. Även driftskostnaderna minskar. Den nya modellen ger 30 procents lägre energiförbrukning per torn, enligt tillverkaren.

Digital matare

Genom ett plockläge kan maskinen bearbeta 9 900 satser i timmen och upp till 6000 stående respektive 5300 liggande A4-broschyrer om den körs tillsammans med till exempel StitchLiner Mark III.

Plockmaskinen kan köra hälften av stationerna åt gången, så att de andra kan laddas under tiden den arbetar. Tack vare en integrerad digital funktion är maskinen en digital matare, vilket gör den idealisk för hybridproduktioner för offset- och digitaltryck, skriver Horizon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *