Höga hastigheter med ny planprinter

PUBLICERAD: 28 oktober 2019
UPPDATERAD: 28 oktober
Roland DG lovar högre hastigheter med den nya flabäddsskrivaren IU-1000F.
Roland DG lovar högre hastigheter inom storformat med den nya flabäddsskrivaren IU-1000F.

Roland DG breddar sin skrivarportfölj med en ny uv-led flatbäddsskrivare, IU-1000F. Denna ska kunna printa på ett brett urval av material med en hastighet upp till 116 kvadratmeter i timmen.

Kraven på visuell kommunikation, så som inomhus- och utomhusreklam, event- och butiksdekoration, ökar och blir allt mer mångskiftande. Samtidigt ökar kraven på snabba leveranser, vilket sätter en hög press på skylt- och displayföretag, enligt Roland DG.

”Intressant produktgrupp”

Här utgör uv-skrivarna en intressant produktgrupp, eftersom de kan leverera monteringsfärdiga produkter direkt från maskinen, och kan skriva ut på en rad olika material och applikationer.

– Det är en kraftfull lösning för skylt- och printverksamheter som letar efter effektivare och snabbare produktionskapacitet. Genom att erbjuda en ökad produktivitet, materialkompabilitet, bildkvalitet och användarvänlighet, är jag övertygad om att IU-1000F kommer att ge en ökad lönsamhet för utskrifter, säger Kohei Tanabe, vd på DP Business Division.

Uv-bläck med hög densitet

Förutom en hög vidhäftningsförmåga har skrivaren uv-bläck med hög densitet samt vit, lack och primer som grundtryck. IU-1000F har en rad funktioner för prestandaoptimering, inklusive en statisk jonisator, ett flexibelt kretskort som kan hantera material i olika storlekar, från mycket stora till flera små paneler, samt ett justeringsstift för snabb förberedelse.

Tillökning i TrueVIS-serien

Roland DG lanserar även tre nya versioner av TrueVIS SG-serien, SG2, som kommer i tre bredder: 762 millimeter,1 371 millimeter och 1 625 millimeter.

Serien stöds av några av branschens största medieproducenter – en kvalitetssignal som innebär möjligheten att marknadsföra sina företag som certifierade kunder under vissa förhållanden. SG2 och det nya TR2-bläcket är även certifierade med Avery Dennisons ICS prestationsgaranti.

Några av förbättringarna med SG är enligt Roland DG bland annat det nya automatiska rullsystemet som kräver ytterst lite kontroll av operatören. Den kommer också med en ny funktion för att utföra automatiserad utskrift och beskärning med eller utan skärmärken.

SG2 kommer också med funktioner som ska minimera driftkostnaderna och öka lönsamheten. Bland annat ett nytt bläcksystem som minskar bläckförbrukningen med upp till 54 procent, på grund av automatiserade underhållsrutiner.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm