Höga hastigheter med ny planprinter

Roland DG lovar högre hastigheter med den nya flabäddsskrivaren IU-1000F.

Roland DG lovar högre hastigheter inom storformat med den nya flabäddsskrivaren IU-1000F.

Roland DG breddar sin skrivarportfölj med en ny uv-led flatbäddsskrivare, IU-1000F. Denna ska kunna printa på ett brett urval av material med en hastighet upp till 116 kvadratmeter i timmen.

Kraven på visuell kommunikation, så som inomhus- och utomhusreklam, event- och butiksdekoration, ökar och blir allt mer mångskiftande. Samtidigt ökar kraven på snabba leveranser, vilket sätter en hög press på skylt- och displayföretag, enligt Roland DG.

“Intressant produktgrupp”

Här utgör uv-skrivarna en intressant produktgrupp, eftersom de kan leverera monteringsfärdiga produkter direkt från maskinen, och kan skriva ut på en rad olika material och applikationer.

– Det är en kraftfull lösning för skylt- och printverksamheter som letar efter effektivare och snabbare produktionskapacitet. Genom att erbjuda en ökad produktivitet, materialkompabilitet, bildkvalitet och användarvänlighet, är jag övertygad om att IU-1000F kommer att ge en ökad lönsamhet för utskrifter, säger Kohei Tanabe, vd på DP Business Division.

Uv-bläck med hög densitet

Förutom en hög vidhäftningsförmåga har skrivaren uv-bläck med hög densitet samt vit, lack och primer som grundtryck. IU-1000F har en rad funktioner för prestandaoptimering, inklusive en statisk jonisator, ett flexibelt kretskort som kan hantera material i olika storlekar, från mycket stora till flera små paneler, samt ett justeringsstift för snabb förberedelse.

Tillökning i TrueVIS-serien

Roland DG lanserar även tre nya versioner av TrueVIS SG-serien, SG2, som kommer i tre bredder: 762 millimeter,1 371 millimeter och 1 625 millimeter.

Serien stöds av några av branschens största medieproducenter – en kvalitetssignal som innebär möjligheten att marknadsföra sina företag som certifierade kunder under vissa förhållanden. SG2 och det nya TR2-bläcket är även certifierade med Avery Dennisons ICS prestationsgaranti.

Några av förbättringarna med SG är enligt Roland DG bland annat det nya automatiska rullsystemet som kräver ytterst lite kontroll av operatören. Den kommer också med en ny funktion för att utföra automatiserad utskrift och beskärning med eller utan skärmärken.

SG2 kommer också med funktioner som ska minimera driftkostnaderna och öka lönsamheten. Bland annat ett nytt bläcksystem som minskar bläckförbrukningen med upp till 54 procent, på grund av automatiserade underhållsrutiner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *