Finpapper i läckra utföranden

Under Gmund Award, som delades ut den 23 oktober på Gmund Papers huvudkontor till sex vinnare.

Under Gmund Award, som delades ut den 23 oktober på Gmund Papers huvudkontor till sex vinnare.

Pappersproducenten Gmund arrangerar årligen Gmund Award, där olika företag prisas för sina kreativa papperslösningar i olika kategorier. Av 360 bidrag har nu sex vinnare presenterats i den sjätte omgången av tävlingen.

Av 360 bidrag nominerades 160 stycken till Grund Award 2019. Fem kandidater i varje kategori tog sig sedan till finalen för att presenteras inför en publik. Totalt prisades bidrag i fem olika kategorier av en expertjury.

BMW bland vinnarna

Årets förpackningsutmärkelse gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för sin offset-tryckta teförpackning. Enligt juryn stack den ut med en väldigt elegant och enkla grafiska design.

BMW tog hem segern i kategorin ”Företag” för sina broschyrer för bilmodellerna serie 7 och 8. Kategorin ”Konst” togs hem av tyska designbyrån Clormann Design för sina affischer som går under namnet ”First learn the rules, then break them.” Istället för att arbeta med tryck har designbyrån arbetat med stansade ord och former som skapar skuggeffekter.

Fler i konstklassen hyllades

I konstkategorin delades det ut ytterligare ett pris till Bureau Rabensteiner för en rad tryckta papper för Hotel Arlberg.

 

Pop-up stack ut

I de resterande kategorierna, ”Privat” och ”Utskick” prisades offsettryckeriet WPP för en offsettryck och folierad inbjudan, som enligt juryn visade på hög klass. InnoKART vann pris för sina pop-up-utskick som viks upp till ett tredimensionellt objekt, i detta fall ett hus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Efter två veckor

Några handfasta råd till grafiska branschen kring permittering, sociala avgifter, lån och…

Textiltrycket kommer gå mer lokalt

Epson erbjuder möjligheter för den som vill trycka på textil. Exempelvis en maskin för profilprodukter och två maskinval för de som vill producera t-tröjor och sportkläder. Det flaggas också för fler nyheter. Epsons Richard Garp är övertygad om att vi går mot en klädproduktion som är effektivare, med kortare serier och som sker lokalt.

Publicerat av: