Finpapper i läckra utföranden

Under Gmund Award, som delades ut den 23 oktober på Gmund Papers huvudkontor till sex vinnare.

Under Gmund Award, som delades ut den 23 oktober på Gmund Papers huvudkontor till sex vinnare.

Pappersproducenten Gmund arrangerar årligen Gmund Award, där olika företag prisas för sina kreativa papperslösningar i olika kategorier. Av 360 bidrag har nu sex vinnare presenterats i den sjätte omgången av tävlingen.

Av 360 bidrag nominerades 160 stycken till Grund Award 2019. Fem kandidater i varje kategori tog sig sedan till finalen för att presenteras inför en publik. Totalt prisades bidrag i fem olika kategorier av en expertjury.

BMW bland vinnarna

Årets förpackningsutmärkelse gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för sin offset-tryckta teförpackning. Enligt juryn stack den ut med en väldigt elegant och enkla grafiska design.

BMW tog hem segern i kategorin ”Företag” för sina broschyrer för bilmodellerna serie 7 och 8. Kategorin ”Konst” togs hem av tyska designbyrån Clormann Design för sina affischer som går under namnet ”First learn the rules, then break them.” Istället för att arbeta med tryck har designbyrån arbetat med stansade ord och former som skapar skuggeffekter.

Fler i konstklassen hyllades

I konstkategorin delades det ut ytterligare ett pris till Bureau Rabensteiner för en rad tryckta papper för Hotel Arlberg.

 

Pop-up stack ut

I de resterande kategorierna, ”Privat” och ”Utskick” prisades offsettryckeriet WPP för en offsettryck och folierad inbjudan, som enligt juryn visade på hög klass. InnoKART vann pris för sina pop-up-utskick som viks upp till ett tredimensionellt objekt, i detta fall ett hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Programvara för storformat håller takten med höga hastigheter

Canon har samarbetat med mjukvaruföretaget One Vision för att integrera storformatskrivare med en programvara som automatiserar arbetsflödet från början till slut.
– Kunder måste kunna vända bort jobb snabbare för att kunna möta efterfrågan, och samtidigt minimera sina resurser, säger Michele Tuscano på Canon. 

Publicerat av: 

Epson fixar många tröjor och tyger

Epson har sina rötter i att göra skrivare för fotografer. Därför var man tidigt ute med extra färger som grått och ljusare varianter av cyan och magenta. Allt för att återge färgerna så precist som möjligt. Nu kommer en ny skrivare med en bredd på 160 centimeter och kapacitet att trycka åtskilliga meter i timmen.

Publicerat av: