Två lokala tryckerier slås ihop

PUBLICERAD: 7 november 2019
UPPDATERAD: 7 november
Det sker en sammanslagning av två tryckerier i Östersund.Trond Modén, Pelle Lindberg och Joakim Nilsson bildar Printson.

Prio Digitaltryckeri och Berndtssons Tryckeri går ihop för att bilda ett gemensamt bolag med ett tydligare miljöfokus.

Vid årsskiftet går Östersundsföretagen Prio Digitaltryckeri och Berndtssons Tryckeri samman under ett helt nytt namn. Det nybildade bolaget får namnet Printson.

Får större produktionsyta

De två tryckerierna flyttar ihop i Prio Digitaltryckeris befintliga lokaler och passar även på att utöka lokalytan.

– Det känns självklart, ett naturligt steg i utvecklingen av våra bolag. Vi är helt övertygade om att det här kommer att bli toppen för våra kunder, säger Trond Modén, idag Berndtssons Tryckeri i ett pressmeddelande.

Pelle Lindberg, idag Prio Digitaltryckeri, instämmer:

– Förutom en positiv utveckling av bolaget får jag dessutom kollegor på dagarna, det känns väldigt roligt, säger Pelle Lindberg, idag Prio Digitaltryckeri.

En tydligare miljöinriktning

Tryckerierna skriver vidare att i samband med sammanslagningen så kommer de även att påbörja arbetet med att klimatkompensera alla trycksaker som levereras. Joakim Nilsson, idag på Berndtssons Tryckeri, säger att kunderna ska kunna känna att de tar ett stort miljöansvar för verksamheten.

Läs vidare

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm