Två lokala tryckerier slås ihop

PUBLICERAD: 7 november 2019
UPPDATERAD: 7 november
Det sker en sammanslagning av två tryckerier i Östersund.Trond Modén, Pelle Lindberg och Joakim Nilsson bildar Printson.

Prio Digitaltryckeri och Berndtssons Tryckeri går ihop för att bilda ett gemensamt bolag med ett tydligare miljöfokus.

Vid årsskiftet går Östersundsföretagen Prio Digitaltryckeri och Berndtssons Tryckeri samman under ett helt nytt namn. Det nybildade bolaget får namnet Printson.

Får större produktionsyta

De två tryckerierna flyttar ihop i Prio Digitaltryckeris befintliga lokaler och passar även på att utöka lokalytan.

– Det känns självklart, ett naturligt steg i utvecklingen av våra bolag. Vi är helt övertygade om att det här kommer att bli toppen för våra kunder, säger Trond Modén, idag Berndtssons Tryckeri i ett pressmeddelande.

Pelle Lindberg, idag Prio Digitaltryckeri, instämmer:

– Förutom en positiv utveckling av bolaget får jag dessutom kollegor på dagarna, det känns väldigt roligt, säger Pelle Lindberg, idag Prio Digitaltryckeri.

En tydligare miljöinriktning

Tryckerierna skriver vidare att i samband med sammanslagningen så kommer de även att påbörja arbetet med att klimatkompensera alla trycksaker som levereras. Joakim Nilsson, idag på Berndtssons Tryckeri, säger att kunderna ska kunna känna att de tar ett stort miljöansvar för verksamheten.

Läs vidare

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper