Såld i över 40 miljoner enheter

PUBLICERAD: 20 november 2019
UPPDATERAD: 20 november
Epson sålt över 40 miljoner Eco Tank-skrivare över hela världen.
Epson sålt över 40 miljoner Eco Tank-skrivare över hela världen.

Epsons globala försäljning av bläckstråleskrivaren Eco Tank tickar på och har överskridit 40 miljoner enheter.

År 2010 lanserade Epson sin första bläckstråleskrivare Eco Tank med färg – utan bläckpatroner. Eco Tank-skrivarna riktar sig till detaljhandeln och småföretag. Enligt tillverkaren kan skrivarens påfyllningsbara bläckbehållare klara upp till tre års bläckförbrukning och skriva ut upp till 14 000 sidor. Detta innebär att bläckkostnaderna kan minska med upp till 90 procent.

– Det är mycket glädjande att Eco Tank har fått ett riktigt fotfäste på marknaden. Människor är trötta på att byta bläckpatroner ofta, avfall och höga utskriftskostnader, säger Tor Jørgen Westerby, Consumer Sales Manager i Epson Norge.

Först ut är en fördel

Enligt GFK hade Epson i Norge en total marknadsandel på 95 procent i kategorin CISS-skrivare (Continuous Ink Supply System) från januari till september.

– Vi ser att konkurrenterna kommer med egna modeller, men vi har en betydande fördel eftersom Epson var den första aktören som lanserade denna typ av skrivare, säger Westerby.

Eco Tank-serien har sedan lanseringen utökats med flera nya modeller och förbättringar.

– Med bläckbehållaren placerad på framsidan så har Eco Tank blivit ännu enklare att använda och ett förenklat bläckpåfyllningssystem ger en problemfri påfyllning. Behållarna har också en mekanism som säkerställer att bara rätt färg kan sättas in, förklarar Tor Jørgen Westerby.

Höga ambitioner

Enligt Epson har Eco Tank-skrivarna sålts i över 40 miljoner över hela världen, och har tagit ett ökat antal marknadsandelar på den totala marknaden för bläckstråleskrivare varje år. Vidare berättar företaget att 2019 kommer präglas av ytterligare utveckling  genom ökat fokus på lägre kostnader per sida samt de miljömässiga fördelarna med bläckstråletekniken.

– Epsons mål är att sälja 10,2 miljoner enheter under verksamhetsåret 2019, en ökning med 13 procent jämfört med föregående år. Bläckstråleteknik är ett stort fokusområde för Epson Group, delvis på grund av att ny bläckteknik ger miljö- och kostnadsfördelar jämfört med laserskrivare, säger Westerby.

Läs vidare

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.
F1000_2

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm