Såld i över 40 miljoner enheter

Epson sålt över 40 miljoner Eco Tank-skrivare över hela världen.

Epson sålt över 40 miljoner Eco Tank-skrivare över hela världen.

Epsons globala försäljning av bläckstråleskrivaren Eco Tank tickar på och har överskridit 40 miljoner enheter.

År 2010 lanserade Epson sin första bläckstråleskrivare Eco Tank med färg – utan bläckpatroner. Eco Tank-skrivarna riktar sig till detaljhandeln och småföretag. Enligt tillverkaren kan skrivarens påfyllningsbara bläckbehållare klara upp till tre års bläckförbrukning och skriva ut upp till 14 000 sidor. Detta innebär att bläckkostnaderna kan minska med upp till 90 procent.

– Det är mycket glädjande att Eco Tank har fått ett riktigt fotfäste på marknaden. Människor är trötta på att byta bläckpatroner ofta, avfall och höga utskriftskostnader, säger Tor Jørgen Westerby, Consumer Sales Manager i Epson Norge.

Först ut är en fördel

Enligt GFK hade Epson i Norge en total marknadsandel på 95 procent i kategorin CISS-skrivare (Continuous Ink Supply System) från januari till september.

– Vi ser att konkurrenterna kommer med egna modeller, men vi har en betydande fördel eftersom Epson var den första aktören som lanserade denna typ av skrivare, säger Westerby.

Eco Tank-serien har sedan lanseringen utökats med flera nya modeller och förbättringar.

– Med bläckbehållaren placerad på framsidan så har Eco Tank blivit ännu enklare att använda och ett förenklat bläckpåfyllningssystem ger en problemfri påfyllning. Behållarna har också en mekanism som säkerställer att bara rätt färg kan sättas in, förklarar Tor Jørgen Westerby.

Höga ambitioner

Enligt Epson har Eco Tank-skrivarna sålts i över 40 miljoner över hela världen, och har tagit ett ökat antal marknadsandelar på den totala marknaden för bläckstråleskrivare varje år. Vidare berättar företaget att 2019 kommer präglas av ytterligare utveckling  genom ökat fokus på lägre kostnader per sida samt de miljömässiga fördelarna med bläckstråletekniken.

– Epsons mål är att sälja 10,2 miljoner enheter under verksamhetsåret 2019, en ökning med 13 procent jämfört med föregående år. Bläckstråleteknik är ett stort fokusområde för Epson Group, delvis på grund av att ny bläckteknik ger miljö- och kostnadsfördelar jämfört med laserskrivare, säger Westerby.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: