Grönt ljus för bläck

Tillverkaren av storformatsskrivare, Swissqprint, har fått alla sina bläck certifierade enligt Greenguard och Greenguard Gold. Därmed öppnas dörren för utskrifter av fler produkter till inomhusmiljöer.

Swissqprints bläck kan numera användas för mer känsliga utrymmen, exempelvis på en sjukvårdsklinik.

Swissqprints fyra bläck som fått certifieringen är SQS, SX1, KX1 och FR1. är alla numera Greenguard och Greenguard Gold certifierade. Certifieringen ställer strikta krav på VOC-utsläppsnivåer (flyktiga organiska ämnen) och andra hälsobaserade kriterier.

Enligt företaget ger utmärkelserna utökade applikationsmöjligheter vid användning av swissqprints skrivare. Exempelvis kan utskrifter i storformat göras för att dekorera miljöer som skolor, dagis och sjukhus.

Greenguard säkerställer att produkter för inomhusbruk uppfyller strikta kemiska utsläppsgränser för att skapa en bättre inomhusmiljö där barn, äldre och sjuka bor.

Swissqprints återförsäljare i Norden är Nize Equipment.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: