Grönt ljus för bläck

Tillverkaren av storformatsskrivare, Swissqprint, har fått alla sina bläck certifierade enligt Greenguard och Greenguard Gold. Därmed öppnas dörren för utskrifter av fler produkter till inomhusmiljöer.

Swissqprints bläck kan numera användas för mer känsliga utrymmen, exempelvis på en sjukvårdsklinik.

Swissqprints fyra bläck som fått certifieringen är SQS, SX1, KX1 och FR1. är alla numera Greenguard och Greenguard Gold certifierade. Certifieringen ställer strikta krav på VOC-utsläppsnivåer (flyktiga organiska ämnen) och andra hälsobaserade kriterier.

Enligt företaget ger utmärkelserna utökade applikationsmöjligheter vid användning av swissqprints skrivare. Exempelvis kan utskrifter i storformat göras för att dekorera miljöer som skolor, dagis och sjukhus.

Greenguard säkerställer att produkter för inomhusbruk uppfyller strikta kemiska utsläppsgränser för att skapa en bättre inomhusmiljö där barn, äldre och sjuka bor.

Swissqprints återförsäljare i Norden är Nize Equipment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: