Roland DG prisas gånger tre

PUBLICERAD: 25 november 2019
UPPDATERAD: 25 november
Roland DG:s 8-färgspress VG2 som är utrustad med orange bläck överskred till och med Adobes RGB-färgutrymme i det orange delen av spektrumet, menar Buyers lab.

Maskinleverantören Roland DG får utmärkelser för sina maskiner i Pick Award efter att Keypoint intelligence buyers lab sagt sin mening.

Keypoint intelligence buyers lab (BLI), är ett av världens ledande oberoende forskningsinstitut av både hårdvara och programvara inom den grafiska industrin. De har valt ut årets mottagare av priset Pick Award i kategorin storformat, där Ricoh och Roland DG prisats för sin hårdvara. Utmärkelserna ges till produkter som har uppgraderats avsevärt eller är nya och har fått det bästa resultatet i Buyer labs tester.

Prisas i tre kategorier

Det är inte första gången som Roland DG prisas för sina maskiner. År 2019 tog de emot två Pick Awards för latexskrivarna i sin TrueVIS VG-serie. Inför 2020 har företaget utmärkt sig i tre kategorier med sin TrueVIS VG Cutting Plotter-serie. Den första kategorin som Roland DG tar hem är Outstanding Gamut Expansion inom eco-solvent och latex i formatet 54–64 tum. Det gäller den nya VG2 som skriver ut med åtta färger och har en inkluderad skärplotter samt orange bläck.

I kategorin Outstanding Enhanced CMYK inom eco-solvent och latex 54–64 tum var det ytterligare en 8-färgspress i VG2-serien med vitt bläck som vann. Slutligen fick Roland DG priset Outstanding Entry Level CMYK eco-solvent och latex 54–64 tum för den nyligen lanserade SG2-serien som skriver ut med 4 färger och har en inkluderad skärplotter.

Överskred Adobes RGB-färgspektrum

Buyers Labs chef  för Europa, Mellanöstern och Afrika, Asia Research & Lab Services, David Sweetnam sammanfattade valet av Roland DG:s TrueVIS-serie på följande sätt:

– De kan reproducera fantastiska färger och livlig grafik med fotokvalitet, även i hög hastighet. Med ett antal tekniska fördelar kan de trycka jämna och balanserade lutningar över ett brett färgspektrum med exakt och pålitlig färgåtergivning.

– Modellen som är utrustad med orange bläck överskred till och med Adobes RGB-färgsprektrum i det orange delen, vilket gjorde att den fick toppoäng bland de testade produkterna. Pantone-färganpassningen garanterar en överlägsen färgåtergivning även med fyra färger. Detta innebär en större färgmatchning av företagsfärger, som traditionellt ansetts svåra att göra snabbt och enkelt. En annan viktig punkt att notera är att den höga reproduktionsnivån kan uppnås, inte bara i högkvalitativa utskriftslägen, utan också i tryckproduktionslägen med hög produktivitet. Serien är utformad för att göra jobbet enklare för operatörerna. Tryckpressarna levererar exceptionellt hög kvalitet och användarvänlighet som uppfyller de stränga kraven från våra professionella användare, avslutar David Sweetnam.

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm