Roland DG prisas gånger tre

Roland DG:s 8-färgspress VG2 som är utrustad med orange bläck överskred till och med Adobes RGB-färgutrymme i det orange delen av spektrumet, menar Buyers lab.

Maskinleverantören Roland DG får utmärkelser för sina maskiner i Pick Award efter att Keypoint intelligence buyers lab sagt sin mening.

Keypoint intelligence buyers lab (BLI), är ett av världens ledande oberoende forskningsinstitut av både hårdvara och programvara inom den grafiska industrin. De har valt ut årets mottagare av priset Pick Award i kategorin storformat, där Ricoh och Roland DG prisats för sin hårdvara. Utmärkelserna ges till produkter som har uppgraderats avsevärt eller är nya och har fått det bästa resultatet i Buyer labs tester.

Prisas i tre kategorier

Det är inte första gången som Roland DG prisas för sina maskiner. År 2019 tog de emot två Pick Awards för latexskrivarna i sin TrueVIS VG-serie. Inför 2020 har företaget utmärkt sig i tre kategorier med sin TrueVIS VG Cutting Plotter-serie. Den första kategorin som Roland DG tar hem är Outstanding Gamut Expansion inom eco-solvent och latex i formatet 54–64 tum. Det gäller den nya VG2 som skriver ut med åtta färger och har en inkluderad skärplotter samt orange bläck.

I kategorin Outstanding Enhanced CMYK inom eco-solvent och latex 54–64 tum var det ytterligare en 8-färgspress i VG2-serien med vitt bläck som vann. Slutligen fick Roland DG priset Outstanding Entry Level CMYK eco-solvent och latex 54–64 tum för den nyligen lanserade SG2-serien som skriver ut med 4 färger och har en inkluderad skärplotter.

Överskred Adobes RGB-färgspektrum

Buyers Labs chef  för Europa, Mellanöstern och Afrika, Asia Research & Lab Services, David Sweetnam sammanfattade valet av Roland DG:s TrueVIS-serie på följande sätt:

– De kan reproducera fantastiska färger och livlig grafik med fotokvalitet, även i hög hastighet. Med ett antal tekniska fördelar kan de trycka jämna och balanserade lutningar över ett brett färgspektrum med exakt och pålitlig färgåtergivning.

– Modellen som är utrustad med orange bläck överskred till och med Adobes RGB-färgsprektrum i det orange delen, vilket gjorde att den fick toppoäng bland de testade produkterna. Pantone-färganpassningen garanterar en överlägsen färgåtergivning även med fyra färger. Detta innebär en större färgmatchning av företagsfärger, som traditionellt ansetts svåra att göra snabbt och enkelt. En annan viktig punkt att notera är att den höga reproduktionsnivån kan uppnås, inte bara i högkvalitativa utskriftslägen, utan också i tryckproduktionslägen med hög produktivitet. Serien är utformad för att göra jobbet enklare för operatörerna. Tryckpressarna levererar exceptionellt hög kvalitet och användarvänlighet som uppfyller de stränga kraven från våra professionella användare, avslutar David Sweetnam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: