Kemifri grön plåtprocess

PUBLICERAD: 26 november 2019
UPPDATERAD: 26 november
Tryckplåten Eclipse kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger.

Processfria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfa menar dock att deras senaste innovation sticker ut i mängden av processfria tryckplåtar. Ctp-lösningen ska vara lika enkel att använda som en konventionell tryckplåt.

Kemikaliefria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfas produkt Eclipse är en processfri plåt och eliminerar därför också behovet av en process som använder kemikalier.

Plåt som reducerar kostnader

Företaget skriver i ett pressmeddelande att användningen av denna tryckplåt innebär minskade kostnader när det kommer till energianvändning, avfallshantering samt underhåll i prepressavdelningen.

Enligt Agfa är ctp-lösningen (computer to plate) lika enkel att använda som traditionella offsetplåtar, den står också sig motståndskraftig mot repor och ger en stabil bildkontrast. Tryckplåten kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger.

Håller tryckpressen ren

Utöver den processfria tekniken som Eclipse har så bidrar den också till att hålla tryckpressen ren. Produkten ingår i Agfas ECO3-program för hållbar innovation och en grönare tryckbransch. Ctp-lösningen Eclipse finns i alla standardplåtstorlekar.

Läs vidare

Konica Minolta: Det här kan du förvänta dig av Drupa

Tryckerier som håller sig uppdaterade kring tekniska trender och innovationer kommer bäst kunna utnyttja och se potentialen, skriver Konica Minolta i ett pressmeddelande. Under Drupa kommer de visa sin syn på vart framtidens tryckteknik är på väg.
Konica-Minolta-Drupa

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Ambitiösa planer för klassiska tryckpressar

Tack vare ett stort kontaktnät och donationer har Grafikverkstan Godsmagasinet klassisk utrustning av hög kvalitet som går att hyra. Nu planeras en storsatsning för att utveckla verksamheten i Bergslagen och ge utrustningen mer utrymme.
Grafikverkstaden

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm