Klarsignal för bläckpaket

PUBLICERAD: 29 november 2019
UPPDATERAD: 29 november

Agfa får Greenguard Gold-certifieringar för sina bläckuppsättningar till fyra storformatsskrivare vilket gör att utskrifter kan användas i känsliga inomhusmiljöer som skolor och hälsovårdsverksamheter.

Agfabläck får grönt ljus för Greenguard Gold.

Greenguard-certifieringen ges till produkter som uppfyller höga krav på strikta standarder gällande låga kemiska emissioner.

För känsliga miljöer

Standarden Greenguard Gold inkluderar också hälsobaserade kriterier som kräver lägre totala VOC-utsläppsnivåer (lättflyktiga organiska föreningar). Detta för att säkerställa att produkterna är acceptabla för användning i känsliga inomhusmiljöer som skolor och hälsovårdsverksamheter.

Agfa får certifiering

Nu kan Agfa sålla sig till skaran som fått certifieringen. Tillverkaren får Greenguard Gold-certifieringen för sina bläckuppsättningar till storformatsskrivarna Anuvia 1250 och 1551, såväl som Anapurna uv-led, 1200- och 1501. Utskrifterna i dessa maskiner kan nu exempelvis användas för utskrifter som täcker alla väggar i ett rum – inte bara skyltar och väggdekorationer.

Operatörssäkerhet och ökande affärer

Sarah Lafleur, produktchef för bläck hos Agfa säger i ett pressmeddelande att certifieringen understryker att Agfas uv-bläckstråleskrivare inom storformat är säkra och miljövänliga.

– Tryckverksamheter som investerar i en Anapurna- eller Jeti-storformatsskrivare från Agfa kan åtnjuta både operatörssäkerhet och möjligheten att generera ytterligare affärer eftersom de kan tillgodose sina kunders önskemål om en certifierad lösning för väggapplikationer.

 

Läs vidare

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm