Klarsignal för bläckpaket

Agfa får Greenguard Gold-certifieringar för sina bläckuppsättningar till fyra storformatsskrivare vilket gör att utskrifter kan användas i känsliga inomhusmiljöer som skolor och hälsovårdsverksamheter.

Agfabläck får grönt ljus för Greenguard Gold.

Greenguard-certifieringen ges till produkter som uppfyller höga krav på strikta standarder gällande låga kemiska emissioner.

För känsliga miljöer

Standarden Greenguard Gold inkluderar också hälsobaserade kriterier som kräver lägre totala VOC-utsläppsnivåer (lättflyktiga organiska föreningar). Detta för att säkerställa att produkterna är acceptabla för användning i känsliga inomhusmiljöer som skolor och hälsovårdsverksamheter.

Agfa får certifiering

Nu kan Agfa sålla sig till skaran som fått certifieringen. Tillverkaren får Greenguard Gold-certifieringen för sina bläckuppsättningar till storformatsskrivarna Anuvia 1250 och 1551, såväl som Anapurna uv-led, 1200- och 1501. Utskrifterna i dessa maskiner kan nu exempelvis användas för utskrifter som täcker alla väggar i ett rum – inte bara skyltar och väggdekorationer.

Operatörssäkerhet och ökande affärer

Sarah Lafleur, produktchef för bläck hos Agfa säger i ett pressmeddelande att certifieringen understryker att Agfas uv-bläckstråleskrivare inom storformat är säkra och miljövänliga.

– Tryckverksamheter som investerar i en Anapurna- eller Jeti-storformatsskrivare från Agfa kan åtnjuta både operatörssäkerhet och möjligheten att generera ytterligare affärer eftersom de kan tillgodose sina kunders önskemål om en certifierad lösning för väggapplikationer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *