Interiörtävling är i full gång

PUBLICERAD: 1 december 2019
UPPDATERAD: 1 december

[metaslider id=”206523″]

Den kreativa tävlingen i inredningsdesign, Antalis Interior Design Award, pågår. Denna gång har Antalis valt att öppna upp för två nya tävlingskategorier. Här bjuder vi på inspirationsbilder, några av de bästa bidragen från förra omgången av tävlingen.

Den internationella tävlingen är dedikerad åt anpassningsbar inredningsdesign och välkomnar inredningsdesigners, arkitekter, tryckare, designskolor samt byråer av olika slag att inkomma med sina bästa skapandeprojekt. Det handlar om hur man med folier kan förvandla olika miljöer.

Många olika bidrag

När tävlingen gick förra gången för två år sedan fick man in många bra exempel på allt från butiker till hotell och gatubeklädnad.

[metaslider id=”206527″]

Närmare 350 bidrag från 29 länder var med och tävlade. Även denna gång kommer en jury bestående av välkända designprofiler att utvärdera och avgöra vilka projekt som är mest kreativa och skickligt sammansatta. Ett krav i tävlingen är att projekten innehåller minst en produkt från katalogen Antalis Visual Communication.

Likt i förra tävlingen går det att tävla i fem kategorier: Hospitality, Retail, Office, Home and Public building.

Två nya kategorier

Men nytt för i år är att Antalis har valt att addera ytterligare två kategorier med fokus på textil och filmer. De som väljer att tävla i dessa kategorier måste använda sig av textilier från Antalis eller Antalis Architectural Films i sina projekt.

[metaslider id=”206534″]

Lars Wiklund, produktchef för affärsområdet Visual communication på Antalis:

– Efter succén med första upplaga av Antalis Interior Design Awards fortsätter vi nu bygga den ultimata plattformen för kreatörer världen över. Genom att kombinera vår expertis inom Visual communication med de tävlandes kreativitet och vision bryter vi ny mark och tar inredningsdesign till helt nya nivåer.

Tävlingen är öppen fram till 31 januari 2020.

 

Läs vidare

Vernissage för energifull affischtävling under mässan

Under Sign&Print-mässan blir det vernissage av de 170 tävlingsbidragen i affischtävlingen Printpower Award. Årets tema är energi.
– Jag ville trycka med screentryck, som jag tycker ger en annan hantverkskänsla än digitaltryck, säger vinnaren Simon Hennerfors om sitt bidrag "Bad energy".
Affischtävling1

Banbrytande trycksaker med Danish Connection

Ett återkommande och uppfriskande inslag på Sign&Print-mässorna är den glada Janne Høgshøj från Danish Connection, som tar med sig trycksaker och sätter upp utställningar avsedda att inspirera både tryckare och kreativa själar om vad som är möjligt.
DC Janne

Interiörtävling för kreativa proffs är öppen

Med målet att hitta de mest kreativa och innovativa projekten inom inredning och dekoration har Antalis instiftat Interior Design Award – nu sparkas årets tävling i gång.
Antalis design award

De blev vinnare i Packnorth Award

Intresset var stort vid Superbrand-scenen på Scanpack när det var dags att presentera vinnarna i den första upplagan av den nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award.
FotoJet (32)

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2