Större utbud för att personalisera prylar

PUBLICERAD: 3 december 2019
UPPDATERAD: 3 december
Programvaran Cotodesign öppnas upp för att kunna användas med ännu fler Roland DG-skrivare

Programvaran Cotodesign som är inriktad på personalisering av detaljhandelsvaror är nu kompatibel med ännu fler av Roland DG:s skrivare.

Produktanpassning på beställning är syftet med Roland DG:s programvara Cotodesign för design och tryckning. Enligt företaget är användargränssnitttet enkelt att använda och programvaran kan komma till pass i en rad detaljhandelsmiljöer och butiker där kunder själva kan skriva ut motiv och loggor på produkterna med Roland DG-skrivare.

Skriver ut personaliserade objekt

På bara ett par minuter kan butikskunderna få med sig sina printade objekt hem. Paul Willems, chef för affärsutveckling och produktledning, Roland DG EMEA:

– Rolands personaliseringslösningar används av återförsäljare och varumärken över hela världen för att erbjuda sina kunder en spännande upplevelse som driver in kunder till butikerna och slutligen ger vinster. Konsumenternas efterfrågan på personliga produkter fortsätter att växa och Cotodesign tar produktanpassningen till nästa nivå genom att lägga kraften i händerna på konsumenterna själva.

För en mängd prylar

Tänkbara prylar och kläder som går att personalisera med tryck kan vara t-shirts, mössor, tygväskor, smycken, affischer, klistermärken, smartphone-fodral, brevpapper, presenter och mer. Roland DG meddelar nu att programvaran, som lanserades i slutet av 2018, har blivit kompatibel med fler skrivare.

Fler skrivare kan användas

Cotodesign går i ett urval att köra med bland annat Roland DG:s bordsprintrar, uv-led-bläckstråleskrivarna i VersaUV LEF-serien med uv-led-bläckstråleskrivare, eller direkt-på-textil-skrivaren VersaSTUDIO BT-12. Andra är DGSHAPE LD-80 som skapar foliedekorationer, gravyrmaskinen METAZA MPX-95 samt vinylskäraren CAMM-1 GS-24.

 

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)