Hybridtryck möjligt med nya moduler

De nya modulerna och en uppdaterad programvara öppnar dörren för fler trycksaker, bland annat sexsidiga reklamblad.

De nya modulerna och en uppdaterad programvara öppnar dörren för fler typer av trycksaker, bland annat sexsidiga reklamblad.

Nya moduler släpps för Heidelbergs digitalpressar Versafire EV och EP. Tillsammans med nya funktioner i prepress-programvaran Prinect 2020 blir arbetsflödet nu ännu mer automatiserat.

Oscar Runesson, Prinect & digital specialist, Heidelberg Sverige.

Oscar Runesson, på Heidelberg Sverige.

Heidelberg, den tyska leverantören av grafiska maskiner, programvara, tjänster och förbrukningsvaror, gör ytterligare satsningar för att digitalisera arbetsflöden. Bland annat lanserar de ny utrustning för inline-efterbehandling i sina digitalpressar, Versafire EV och EP.

”Med full automatik”

Oscar Runesson, Prinect & digital specialist på Heidelberg Sverige:

– Heidelberg fortsätter på inslagen väg genom att i Prinect bryta murar mellan traditionell offset och digital. Vi levererar samma kvalitet i alla kanaler med full automatik. För att skapa ännu bättre integration har vi nu uppgraderat vår Prinect DFE RIP.

 

Automatisk ICC-profilering

I december kommer Heidelberg med fler nyheter, bland annat Prinect DFE RIP, som enligt företaget ger en mer flexibel utskjutning med automation och jobbförberedelse.

Det släpps även en ny automatisk ICC-profilering som ska ge optimerade färger, nya moduler till efterbehandling för att öka produktiviteten, ny interpolera som enligt Heidelberg ska ge optimal hybridproduktion och en ny automatisk inställning av finishingmoduler för att förenkla efterbehandling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: