Hybridtryck möjligt med nya moduler

De nya modulerna och en uppdaterad programvara öppnar dörren för fler trycksaker, bland annat sexsidiga reklamblad.

De nya modulerna och en uppdaterad programvara öppnar dörren för fler typer av trycksaker, bland annat sexsidiga reklamblad.

Nya moduler släpps för Heidelbergs digitalpressar Versafire EV och EP. Tillsammans med nya funktioner i prepress-programvaran Prinect 2020 blir arbetsflödet nu ännu mer automatiserat.

Oscar Runesson, Prinect & digital specialist, Heidelberg Sverige.

Oscar Runesson, på Heidelberg Sverige.

Heidelberg, den tyska leverantören av grafiska maskiner, programvara, tjänster och förbrukningsvaror, gör ytterligare satsningar för att digitalisera arbetsflöden. Bland annat lanserar de ny utrustning för inline-efterbehandling i sina digitalpressar, Versafire EV och EP.

”Med full automatik”

Oscar Runesson, Prinect & digital specialist på Heidelberg Sverige:

– Heidelberg fortsätter på inslagen väg genom att i Prinect bryta murar mellan traditionell offset och digital. Vi levererar samma kvalitet i alla kanaler med full automatik. För att skapa ännu bättre integration har vi nu uppgraderat vår Prinect DFE RIP.

 

Automatisk ICC-profilering

I december kommer Heidelberg med fler nyheter, bland annat Prinect DFE RIP, som enligt företaget ger en mer flexibel utskjutning med automation och jobbförberedelse.

Det släpps även en ny automatisk ICC-profilering som ska ge optimerade färger, nya moduler till efterbehandling för att öka produktiviteten, ny interpolera som enligt Heidelberg ska ge optimal hybridproduktion och en ny automatisk inställning av finishingmoduler för att förenkla efterbehandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: