Textilprinter till Sunneföretag

Jerker Nilsson, vd på LR Tryck vid sin senaste maskininvestering.

LR Tryck i Sunne investerar i den senaste sublimeringsskrivaren från HP, Stitch S500. Vd:n Jerker Nilsson motiverar maskinvalet med dess höga produktionskapacitet och flexibilitet.

Sunneföretaget LR Tryck i Sunne har kompletterat sin maskinpark med sublimeringsprintern HP Stitch S500. Maskinen har sålts till Sunneföretaget av den grafiska leverantören Antalis, som därmed också har sålt sin första sublimeringsprinter HP Stitch S500 till en kund i Sverige.

”Vi får flexibilitet”

Maskinen har en produktionsbredd om 160 centimeter. Enligt Jerker Nilsson, vd på LR Tryck så föll valet på HP-skrivaren av flera anledningar, bland annat den dubbla produktionskapaciteten jämfört med flera andra sublimeringsskrivare i samma maskinkategori.

– Vi får flexibiliteten att kunna printa både på transferpapper och direkt på textil samt enkelheten att skapa egna material
profiler förstås.

Skrivarserien finns i tre olika utskriftsbredder. Det är modellerna S300 64-in Printer, S500 64-in Printer och S1000 126-in Printer.

Visades på Fespa i april

HP:s Stitch S-serie finns i tre modeller och visades upp på Fespa-mässan i april 2019. Bläckskrivarna är inriktade på textilutskrifter av bland annat sport- och modekläder, inredningsapplikationer samt skyltar i textilmaterial.

– Vi är otroligt glad att fått sålt den första sublimeringsprintern HP Stitch S500 ut till kund i Sverige, säger Björn Bergström, Business development manager på Antalis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en
stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: