Textilprinter till Sunneföretag

PUBLICERAD: 9 december 2019
UPPDATERAD: 9 december
Jerker Nilsson, vd på LR Tryck vid sin senaste maskininvestering.

LR Tryck i Sunne investerar i den senaste sublimeringsskrivaren från HP, Stitch S500. Vd:n Jerker Nilsson motiverar maskinvalet med dess höga produktionskapacitet och flexibilitet.

Sunneföretaget LR Tryck i Sunne har kompletterat sin maskinpark med sublimeringsprintern HP Stitch S500. Maskinen har sålts till Sunneföretaget av den grafiska leverantören Antalis, som därmed också har sålt sin första sublimeringsprinter HP Stitch S500 till en kund i Sverige.

”Vi får flexibilitet”

Maskinen har en produktionsbredd om 160 centimeter. Enligt Jerker Nilsson, vd på LR Tryck så föll valet på HP-skrivaren av flera anledningar, bland annat den dubbla produktionskapaciteten jämfört med flera andra sublimeringsskrivare i samma maskinkategori.

– Vi får flexibiliteten att kunna printa både på transferpapper och direkt på textil samt enkelheten att skapa egna material
profiler förstås.

Skrivarserien finns i tre olika utskriftsbredder. Det är modellerna S300 64-in Printer, S500 64-in Printer och S1000 126-in Printer.
Visades på Fespa i april

HP:s Stitch S-serie finns i tre modeller och visades upp på Fespa-mässan i april 2019. Bläckskrivarna är inriktade på textilutskrifter av bland annat sport- och modekläder, inredningsapplikationer samt skyltar i textilmaterial.

– Vi är otroligt glad att fått sålt den första sublimeringsprintern HP Stitch S500 ut till kund i Sverige, säger Björn Bergström, Business development manager på Antalis.

Läs vidare

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5

Cykelfantast ska få Storbildsbolaget att växla upp

Efter några år på ett cykelföretag återvänder den tidigare försäljningschefen Patrick Söderberg till Storbildsbolaget. Som vice vd ska han få Helsingborgsföretaget att växla upp sina strategiska planer för framtiden.  
IMG_3878

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1

BCB Tryckeri & Media skalade ner och studsade upp

För tre år sedan stod anrika BCB Tryckeri & Media inför ett avgörande beslut – lägga ner eller anpassa kostymen. Efter att ha sålt av sina offsetpressar, dragit ner på personal och flyttat till mindre lokaler har nu verksamheten studsat uppåt med fina stabila siffror. Det gör att Varbergstryckeriet senare i år kan fira sin 120:e födelsedag.
BCB5