Copycat går brett med Ricoh

EFI:s storformatsskrivare VUTEk 32h är Copycats senaste maskininvestering.

Copycat har valt Ricoh Norge som leverantör för sina vidaresatsning på storformatsmarknaden. En hybridskrivare med inkjetteknik har installerats i fräscha produktionslokaler i Billingstad i Norge.

Efter cirka sex månaders testning och utvärdering tog Copycat beslutet att investera i den allra senaste tekniken från EFI. Geir Thorbjørnsen, verksamhetschef på Copycat säger att det var en övertygande och bra demo de fick vid EFI:s democenter i Bryssel. Där fick de se prov på snabba jobbyten och möjligheten att kontinuerligt mata kartong och tjockare media.

Möjlighet till minskad färgförbrukning

Funktionerna beskriver Thorbjørnsen som viktiga delar och som låg till grund för maskinvalet.

– Avancerade funktioner som CMYK plus vit plus CMYK  i ett pass är det som ger fantastiska möjligheter för våra kunder, säger han och tillägger att en annan viktig faktor är möjligheten att producera i Ecomode utan betydande kvalitetsförlust, trots att färgförbrukningen minskas med 30 procent.

– Detta betyder maximal kvalitet för kunder även på media som textilier som kräver mindre bläckförbrukning.

Enligt Copycat tar de fasta på att erbjuda snabba leveranser och hög kvalitet. Den nya maskinlösningen hanterar både flexibla och styva material. Den skriver ut 60 kvadratmeter skivmaterial i timmen i hög kvalitet.

3,2 meters bredd

Inkjetskrivaren EFI VUTEk 32h lanserades nyligen i Europa. Enligt Ricoh är det en mångsidig 3,2 meter breda uv-skrivare för kunder som vill övergå till  industriell produktion av breda stora format. Den har 7 picoliters UltraDrop-teknik, åtta färger plus vit och inkluderar digital front end-lösningen EFI Fiery proServer Premium.

Copycats nya produktionscenter och avdelning i Billingstad är företagets största enskilda satsning någonsin. Christian Havn och Roy Sørensen på Ricoh Norge, Geir Thorbjørnsen, verksamhetschef på Copycat och Thomas Baarsrud på Copycat.

Ricoh satsar på utöka sitt storformatssortiment.

– Skrivarna och expertisen från EFI är ett viktigt tillskott och komplement till våra egna produkter, säger Kurt Bye, chef för Ricoh Norges affärsområde inom kommersiellt och industriellt tryck.

– Vi ser att denna marknaden framgent är i tillväxt, och med en redan fungerande serviceapparat är vi redo att betjäna kunder som vill leverera maximal kvalitet. Det är mycket glädjande att Copycat, som vi har samarbetat med i flera år, nu vill förlänga samarbetet framöver.

Tre grundare

Copycat grundades 1996 av Geir Thorbjørnsen, Patrik Knutsson och Ole Petter Hindrum som etablerade den första Copycat-avdelningen i Olso, Skøyen, i januari 1997.

Ricoh-koncernen har sitt huvudsäte i Tokyo och opererar i cirka 200 länder och regioner. I slutet av räkenskapsåret 2017 hade koncernen en global omsättning om 18,2 miljarder amerikanska dollar.

Text: Pål Stensaas, Översättning: Claes Nordström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: