Grafisk leverantör intar möbelmässa

PUBLICERAD: 20 januari 2020
UPPDATERAD: 20 januari
Jan Trolin ser stor potential för företag inom print att hitta nya affärsmöjligheter genom att satsa på inredning. 

Spandex Schneidler ställer tillsammans med kunder ut på Stockholm furniture fair den 4–8 februari. Företaget vill visa möjligheterna med att använda folier och ljudabsorberande tygväggar för att förnya sin inredning.

– Vi ställer ut tillsammans med Holmquistsign och Printing Friends som är två av våra egna kunder. De är redan verksamma inom inredning och under 2020 ska vi även hitta fler att samarbeta med inom inredning. Vi säljer ju materialen och är därmed beroende av att ha partners som kan erbjuda installation och annan service, berättar Jan Trolin, Product manager digital equipment & print media, och fortsätter:

– Tillsammans med våra partners ska vi hjälpas åt att få ut budskapet om våra produkter som är av mycket hög kvalitet. Vi har lång erfarenhet och mycket kunskap i huset inom detta område.

 

[metaslider id=”207678″]

 

Printbara tyger

I montern kommer företaget visa bland annat Pongs tyger. Dessa är printbara tyger som kan användas för att till exempel klä in väggar och tak. Senfas brandklassade tyger kommer också gå att skåda, som enligt Spandex Schneidler är tänkta som blockout-gardiner på bland annat hotell, och går att printa på utan att det tappar mjukheten i tyget.

Även tre olika produktkategorier från 3Ms arkitektoniska folier kommer visas upp i montern. Bland annat DI-NOC, en mönstrad folie med struktur av trä, sten, tyg med mera.

Storsatsar på inredning
– Vi kommer att storsatsa på inredning under 2020 och kommer att ställa ut för att hitta ut till en ny kundkrets. Vi tror att detta är ett område som under de kommande åren kommer att utvecklas mycket. Det är lite mer än att bara printa en vepa eller göra en skylt. Här finns det stor potential för företag inom print att hitta nya affärsmöjligheter och vi vill nu ta ett stort kliv framåt inom denna sektor. Slutkunderna finns bland annat inom företag, offentlig sektor, privatpersoner, avslutar Jan Trolin. 
 

Läs vidare

Fogra släpper färgstandard för textiltryck

Digitalt textiltryck omfattar ett antal olika marknadssegment, som främst skiljer sig åt i fråga om tillämpning, val av naturliga eller syntetiska textilier och motsvarande färgkategorier för bläckstråleskrivare.
fogra-forschung-Textil

Byter till nattskift efter skyhöga elpriser

De skenande elpriserna i södra Sverige är en tuff utmaning för många företag. När Scandexpo i Höör såg kostnaderna rusa ställde man snabbt om från dag- till nattskift.
Scandexpo

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

NI Solutions gör uppköp

Etikettskrivare, uv-skrivare och andra specialskrivare blir tillskott i NI Solutions sortiment med det nya förvärvet.
DSC02488-2

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1