Ska nå ny marknad med bläckstråleskrivare

Så ser schemat ut för digitaltrycksmaskinen RotaJET 225.

Mimmetic, ett nybildat spanskt företag, ska implementera en affärsplan utifrån en ny Koenig & Bauer RotaJET 225 bläckstråleskrivare. Ägarna vill nå en ny tillväxtmarknad – tryck för inredning.

Mimmetic är ett dotterbolag till Losán Group som är en av de största tillverkarna av träbaserade produkter i Spanien.

– Med vår nya RotaJET från Koenig & Bauer förbereder vi oss på att äntra inredningsmarknaden. Vi tror på digitaltryck och ser stora möjligheter med inredningsmarknaden. Med tanke på de specifika marknadskraven som finns inom detta segment, till exempel korta leveranstider, individualiserade produkter och små upplagor, är vi säkra på att denna maskin kommer säkra vår framgång, säger Jonathan Caballero, Senior manager på Mimmetic.

Ska vara i produktion i vår

Till våren 2020 är den nya skrivaren tänkt att vara i produktion. Maskinen kommer stå i Curtis i nordvästra Spanien där företaget byggt en helt ny hall för att rymma RotaJET.

– Vi är övertygade om att digitaltryck kommer att fortsätta växa inom inredning och förpackning. Och med våra RotaJET-pressar kan vi erbjuda varje kund en specifik lösning som matchar deras individuella behov, berättar Christoph Müller, styrelseledamot i Koenig & Bauer.

En investering för framtiden

Det var för 50 år sedan som bröderna Manuel, Luis och Emilio López Sánchez startade sin snickeriverksamhet. Samtidigt har Losán blivit en av branschens ledande inom tillverkning av träbaserade produkter med över 1 500 anställda och med närvaro på tre kontinenter.

– Vi har följt en strategi för tillväxt och expansion i många år och undersöker ständigt möjligheter på nya marknader. Grundandet av Mimmetic är alltså ett logiskt nästa steg för oss. Vi är lockade av utmaningarna och vi är verkligen stolta över att vara i framkant inom utvecklingen av digitaltryck, avslutar López Rico, ledamot i Losán Groups styrelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: