Staten uppmanas sälja Strålfors

En postlagsutredning ska dra igång i vår.

I en artikel kräver Grafiska Företagen att staten säljer sitt ägande i Strålfors. Det är logiskt att Postnord, när brevmängden minskar, försöker bredda sin verksamhet. Men det är orimligt att detta drabbar tryckerier som slås ut av en statlig spelare.

Regeringen kommer i vår att tillsätta en postlagsutredning för att ta ett samlat grepp om Postnord och dess finansiering. Detta efter DN:s avslöjande att en hemlig rapport har visat att Postnord riskerar en konkurs. En utredning är något Grafiska Företagen tidigare har efterlyst.

– Nu gäller det att en kommande utredning tar upp åtminstone ett av de förslag vi hade, nämligen att låta Postnord fokusera på sin kärnverksamhet som är att dela ut brev och paket, och avyttra verksamheter (läs Strålfors) där det redan finns en fungerande konkurrens, säger Ravindra Parasnis, vd på Grafiska Företagen.

Utredningen väntas bli klar om cirka ett och ett halvt år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: