Så vill olika generationer informeras

PUBLICERAD: 29 januari 2020
UPPDATERAD: 14 november
Jennie Gerum, marknadschef på Voyado.
Jennie Gerum, marknadschef på Voyado.

En undersökning från Voyado, som arbetar med lojalitetsprogram, visar att det finns tydliga skillnader i hur olika generationer föredrar att få erbjudanden och information. 

En trendrapport framtagen av Voyado, som arbetar med kundlojalitetssystem, visar stora skillnader i hur olika generationer vill få sin information och handlar på nätet.

– Mellan generationerna finns det stora skillnader i hur vi föredrar att få erbjudanden. När teknologin gör det möjligt att anpassa innehåll blir det ett måste att segmentera även efter ålder. De som inte gör det kommer tappa mark till dem som tar det på allvar. De yngre som vuxit upp med teknologin bygger förtroende på ett helt annat sätt än äldre, och vice versa, säger Jennie Gerum, marknadschef på Voyado.

Snabba ryck

För att ta fram statistiken har företaget studerat 3,6 miljoner transaktioner via lojalitetsprogram och därefter studerat resultatet utifrån fem olika generationer: Generation Z (24 år och yngre), Millennials (25–43 år), Generation X (44–55 år), Baby boomers (56–74 år) och Traditionalister (75 år och äldre).

– Ett tema som syns är att desto yngre publiken är, desto kortare är ens koncentrationsförmåga. Generation Z tappar intresset direkt om inget fångar deras uppmärksamhet och kräver därför innehållet blixtsnabbt. Millenials uppskattar användarvänlighet men vill helst att innehållet är informationsrikt och packat med tydligt innehåll som kan intressera dem. Generation X är mycket aktiva på Facebook och är mest mottagliga för retargeting ads, avslutar Jennie Gerum.

Uppskattar lojalitet

Den grupp som i dag har mest pengar, och som uppskattar lojalitet från företagens sida är Generation X. Detta är även den grupp som utmärker sig som användare av Facebook. Baby boomers har ett längre uppmärksamhetsspann än de andra kategorierna. Även om de tillhör de äldre generationerna så spenderar de en hel del tid på sociala medier och har en hög tendens att dela Facebook-inlägg.

Traditionalister uppskattar postala utskick, radio och tv. Även om de är seniorer så uppskattar de inte att bli sedda som detta när det kommer till marknadsföring, skriver Voyado.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1