Tryckerikedja storköper maskiner

Marie Jonson de Sharengrad, försäljningsansvarig på Konica Minolta och Jan Veres på Justnu i ett handslag som befäster maskinaffären.

Tryckerikedjan Justnu förnyar maskinparken och beställer en stororder från Konica Minolta. 16 digitala tryckpressar ska installeras och alla utrustas med en integrerad enhet som ska reducera det manuella arbetet.

Justnu har tidigare producerat med 20 stycken BizhubPress 1070-maskiner. Och förtroendet för Konica Minoltas maskinsortiment fortsätter. I denna investeringsrunda har de valt att satsa på sex stycken AccurioPress 6100. Maskinen är leverantörens flaggskepp inom produktionsskrivare för digital fyrfärgsutskrift. Justnu väljer också att köpa den helt nya AccurioPress 4070, totalt tio stycken. De digitala tryckpressarna körs med en extern Fiery-rip, vacuummatade papperskassetter, magasin för långa ark, kuvertfuser (fixeringsenhet), samt utmatningsenheter med häft.

Enhet för ökad produktivitet

I samtliga inköpta maskiner väljer Justnu att koppla på ytterligare utrustning – enheten IQ–501. Enligt Konica Minolta syftar enheten till att minimera manuella moment för operatören och bidra till ökad produktivitet. Kvalitetssäkring görs både på fram- och baksidespass och färgstabiliteten kan enkelt säkerställas i realtid. Integrerad densitetsbalansjustering, densitetskontroll- och justering, registerjustering på fram och baksida, färgjustering i realtid och skapande av egna profiler är några av funktionerna i enheten.

– Med den här typen av automatisering kommer vi att frigöra tid samtidigt som vi ytterligare säkerställer att vi håller högsta möjliga kvalitet på samtliga anläggningar. Detta ger oss mer tid till att ta hand om våra kunder och våra kunder är det viktigaste vi har, säger Jan Veres, vd för Justnu.

På bilden ses AccurioPress C6100 i en konfiguration med extern Fieryrip IC-313, vacuummatade papperskassetter, magasin för långa ark, RU-518, kuvertfuser, integrerade enheten för kvalitetskontroll IQ-501 och en utmatningsenhet med häft.

Ett naturligt beslut

Investeringsbeslutet handlar inte bara om själva hårdvaran. Det vitala i verksamheten är att kunna leverera trycksaker snabbt, varje dag året runt, enligt Veres.

– Det var dags för oss att byta maskiner, men för oss är det organisationen omkring som är helt avgörande. Support, service och direktkontakter med en leverantör som alltid ger snabb respons är extremt viktigt för oss. Då vi sedan tidigare har tydliga bevis på hur väl det fungerat med Konica Minolta, så kändes beslutet naturligt för oss. Även efter en jämförelse av olika möjligheter, säger han och hyllar i samma veva Justnu-medarbetarnas arbete.

Installation innan augusti

All ny utrustning är planerade att installeras innan utgången av augusti 2020. Marie Jonson de Sharengrad på Konica Minolta har ansvarat för försäljningen:

– Vi är otroligt glada och stolta att kunna tillkännage att Justnu återigen har valt att fortsätta samarbetet med oss på Konica Minolta.

– Genom den nya investeringen följer Justnu med oss i utvecklingen och nyttjandet av helt ny teknik. Med 16 stycken nya maskiner är detta den största Production Printing-affären i Europa i år.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *