Så ska nätjätten växa

Onlineprinters vd Roland Keppler.

Onlineprinters vd Roland Keppler.

Nätjätten Onlineprinters möter tillväxten på den skandinaviska marknaden med en splitterny fabrik i Polen och dotterbolaget Lasertryk. Men de utvecklar också produktionen i Aarhus, Köpenhamn och Stockholm.

Onlineprinters vd Roland Keppler summerar 2019 som ett framgångsrikt år för Onlineprinters-gruppen. Dels har nättryckeriet fått ett kvitto på att de har en hög kvalitetstandard med PSO-certifiering för offsettryck och efterbehandling, dels har de blivit PSD-certifierade, digital processtandard där tryckresultatet måste uppfylla de standardiserade ISO-tryck- och proofvillkoren.

– Kvalitet är en av de viktigaste faktorerna för våra kunder och under 2019 har vi intensifierat vårt fokus på kundcentricitet, som också kommer att vara vårt huvudfokus 2020.

– Sett till det faktum att våra kunder alltmer beställer mindre kvantiteter och lägger stor vikt vid snabba leveranser har vi bland annat påskyndat leveransprocessen och använder UPS som en expressleveranspartner i Sverige och Danmark.

Ser ökning av reklamprodukter

Roland Keppler säger att produkter som produceras inhouse fortfarande står för en mycket stor del av Onlineprinters utbud. Ett affärsområde som har utvecklats mycket positivt är försäljningen av promotionprodukter. Det inkluderar även försäljning av reklamprodukter i premiumsegmentet för varumärkena Travelite och Titanium.

Tryckmarknaden online erbjuder fortsatt potential för organisk tillväxt, enligt Keppler:

– Utmaningarna för oss och för alla våra konkurrenter är utvecklingen av befintliga kunder samt förvärvet av nya kunder. Onlineprinters-gruppen utvecklas positivt på den skandinaviska marknaden, där vårt dotterbolag Lasertryk som marknadsledande i Skandinavien, bidrar stort.

Samtidigt finns också Onlineprinters egna nätbutiker på marknaderna i Sverige, Norge och Danmark.

– Det vi erbjuder till våra skandinaviska kunder är det vi erbjuder till alla våra kunder – tryckta produkter i god kvalitet till ett rimligt pris.

Vad har ni för planer som ska skrida till verket under 2020?

– Under det kommande året kommer vi att fortsätta arbeta med att integrera och optimera produktionsprocesser i koncernen.

Fortsatt expansion genom förvärv

Enligt Keppler är Onlineprinters i ständig dialog med olika partner och synar regelbundet olika alternativ för förvärv och samarbeten.

– På den skandinaviska marknaden har vårt dotterbolag Lasertryk köpt flera tryckföretag under 2019 och planerar att fortsätta denna verksamhet 2020. För att möta tillväxten på den skandinaviska marknaden kommer vi 2020 att expandera vår produktion med cirka 13 000 nya kvadratmeter i vår fabrik i Szczecin i Polen men vi utvecklar också produktionen i Aarhus, Köpenhamn och Stockholm.

Nya maskiner på gång

Andelen digitaltryckta produkter ökar för Onlineprinters, vilket hänger ihop med att kunder i större utsträckning beställer mindre mängder och vill ha snabba leveranser.

– Vi planerar flera investeringar i digitalt, storformat och offset i våra produktionsanläggningar i Tyskland, Sverige, Danmark och Polen. Det senaste tillkännagivandet är en ny Heidelberg 106 XL åttafärgpress som kommer att installeras i Aarhus Danmark i maj.

Vad blir era stora utmaningar under 2020?

– Tryckmarknaden online fortsätter att växa och Onlineprinters växer också. Vår största utmaning för 2020 är att hantera denna tillväxt inom vår grupp. Vi har initierat flera projekt. De håller på att förbättra vårt arbetsflöde och säkra integrationen av våra gemensamma produktionsprocesser i koncernen. Våra produktionsexperter arbetar hårt för att förbättra vår effektivitet och för att tillgodose våra kunder med bästa kvalitet, bästa pris och bästa service.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: