Dystra siffror för offset

Grafiska företagen presenterar försäljningssiffrorna från de större finpapperstryckerierna fram till och med sista kvartalet 2019.

Enligt rapporten står offset i dag för hälften av faktureringen trots att nedgången nu tilltar. De senaste kvartalet minskade offset med 11 procent och för helåret med 8,5 procent, skriver Grafiska Företagen i sitt nyhetsbrev.

Minskar med fjärdedel

Även storformat visar sjunkande siffror där majoriteten av företag minskar. För kvartalet är minussiffran 25 procent och för helåret 12 procent.

Det ökar

Något som dock är ökar och visar stabilitet är digitaltrycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: