Ricoh starka inom high speed inkjet enligt rapport

PUBLICERAD: 21 februari 2020
UPPDATERAD: 21 februari

 

Ricoh uppmärksammas för sina framgångar med höghastighetsinkjet, en bidragande faktor är produktionsskrivaren Ricoh Pro VC70000.

Ricoh omnämns som ett ledande företag inom höghastighetsinkjet i den senaste IDC Marketscape MPS-rapporten. IDC uppmärksammar bland annat företagets tekniska innovationer, uppmärksamhet på marknaden och kundåterkoppling. 

I IDC:s senaste marknadsrapport för 2019–2020, lyfts Ricoh fram som ett av de ledande företagen inom high speed inkjet.

Visar styrka

– Ricoh visar styrka i alla de nyckelfaktorer som identifierats av IDC Marketscape för att säkerställa framgång på marknaden för high speed inkjet, skriver IDC (Intelligence Data Corporation) i rapporten.

Bläckstråleskrivare en faktor

Enligt rapporten är en bakomliggande faktor till företagets position på marknaden deras bläckstråleskrivare, Ricoh Pro VC70000. IDC menar att maskinens torkteknik och utökade bläcksortiment är några av de anledningar till Ricohs spridning på den kommersiella marknaden.

– Utöver den egna tillväxten inom olika segment vill Ricoh också hjälpa sina kunder att vidga sina erbjudanden, säger Amy Machado, forskningschef på IDC Imaging, Printing and Document Solutions.

Du kan läsa hela rapporten här.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2