Coronaviruset skapar oro
– Fespa vidtar åtgärder

Fespa-mässan hålls i år i Madrid 24-27 mars. Bilden är från fjolårets mässa i München.

Fespa-organisationen agerar för att minimera riskerna att coronaviruset sprider sig bland besökarna och utställarna på mässan i Madrid.

SARS-CoV-2, eller coronaviruset som det heter i folkmun, har skapat oro bland utställare och besökare som deltar på FESPA Global Print Expo 2020 i Madrid. Mässarrangören meddelar att de tar oron på största allvar och att säkerheten under mässan som pågår 24-27 mars har högsta prioritet.

Måste redovisa dokumentation

Sedan 20 februari har arrangören börjat vidta proaktiva åtgärder samt kontakta och ställa krav på alla utställningsföretag från Kina. Alla kinesiska företag måste lämna in dokumenterade bevis för att alla företrädare som deltar i utställningarna, inklusive underleverantörer, inte bott eller besökt Kina under någon tid efter den 5 mars i år – en tvåveckorsperiod före uppbyggnaden av utställningarna startar. De företag som inte lämnar dokumentation får inte delta på mässan. Fespa hänvisar i sin motivering till hälsa och välbefinnandet hos alla mässbesökare.

Vidtar åtgärder på plats

FESPA: s styrelse och projektledningsteam kommer aktivt också följa all utveckling som rör coronaviruset utifrån information som lämnas av WHO (World Health Organization). På plats under mässan samverkar Fespa med eventarrangören IFEMA och relevanta spanska myndigheter för ge besökarna support och guidning under evenemanget.

Sjukvård för insjuknade

Två sjukvårdsteam kommer också ge assistans under mässan. Vidare kommer hygienartiklar som tvål finnas uppställda i olika delar av lokalerna. Rengöringen i anläggningarna ska också ske i högre utsträckning, meddelar Fespa-organisationen.

Uppdatering: Arrangören har efter artikeln skrevs beslutat att ställa in mässan och  skjuta upp den på obestämd tid. Mer information kan läsas här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

”Inspirerande, innovativt och sevärt”

Matteus Celinski presenterar Canons dragplåster på mässan Sign&Print Connect. Fyra maskiner kommer att stå i främsta rummet. En av dem är den arkmatade inkjetsnackisen som lanserades i fjol.
– Den stora allmänheten får möjlighet att skåda både tryckkvalitet och prestanda ur ett arkproduktionsperspektiv.

Publicerat av: